Naslovnica Zanimljivosti Ženka PITONA krila u stomaku TAJNU: Evo šta je gmaz od 5,5...

Ženka PITONA krila u stomaku TAJNU: Evo šta je gmaz od 5,5 metara i 100 kg imao za poslednji obrok

85
0

Ženka PITONA krila u stomaku TAJNU: Evo šta je gmaz od 5,5 metara i 100 kg imao za poslednji obrok

Burmanski piton najveći je piton i jedna je od šest najvećih zmija na svetu s prosečnom veličinom od 5,5 metara.

U stomaku jednog burmanskog pitona pronađeni su ostaci zadnjeg obroka, a po pronađenim kopitama zaključeno je da se radi o jelenu.

Zmiju od 5,5 metara i gotovo sto kila uhvatili su još u decembru prošle godine u Everglejdsu, ali držali su je u zamrzivaču do aprila. Oni su potom objavili fotografje i detalje o najvećem ulovu s kojim su se borili 20 minuta.

“Uklanjanje ženki pitona s područja južne Floride ključno je za ometanje ciklusa razmnožavanja ovih grabljivaca koji izazivaju pustoš u ekosistemu Everglejdsa i uzimaju izvore hrane od drugih autohtonih vrsta – rekao je Jan Bartošek, biolog.

Burmanski piton najveći je piton i jedna je od šest najvećih zmija na svetu s prosečnom veličinom od 5,5 metara. Najveći dosadašnji primerak je iz Illinoja, uhvaćen je 2005. godine i bio je težak 183 kile i dugačak 8,2 metra. (objektiv.rs)

Prethodni članakPOGLEDAM NALAZE I ISTE SEKUNDE ZNAM DA LI PACIJENT JEDE BIJELI LUK: Kardiolog otkrio kako to prepozna – potpuno je neočekivano
Sljedeći članakUhvatila muža da radi OVO na njihovoj svadbi, momentalno odlučila da se RAZVEDE: Mreže se usijale (VIDEO)