Naslovnica Zanimljivosti NASULA JE SO PO OKVIRU PROZORA: Kad vidite rezultat iste sekunde ćete...

NASULA JE SO PO OKVIRU PROZORA: Kad vidite rezultat iste sekunde ćete uraditi isto

141
0

NASULA JE SO PO OKVIRU PROZORA: Kad vidite rezultat iste sekunde ćete uraditi isto

Vrlo je jednostavna za upotrebu, a nije ni skupa

So je jedan od najvažnijih začina, ali zapravo može da bude i od velike koristi u kućnim poslovima. Ona je potpuno bezbedna za korišćenje, a takođe je i jeftina, pa neće znatno oštetiti vaš budžet.

Isprobajte ovih nekoliko efikasnih trikova, zahvalićete nam kasnije.

Drži mrave podalje

Da biste odstranili mrave iz svog doma, odnosno, da biste ih držali podalje od ormarića sa hranom ili prozora, obavezno stavite malo soli na okvir prozora ili bilo koju drugu pogođenu površinu.

Kada koristite so na ovaj način, smanjićete nivo vlažnosti.

Čisti prozore u domu i u automobilu

Da biste očistili prozore i rešili se upornih mrlja sa stakla, potrebno je da pomešate 1-2 kašike soli u četiri litre tople vode. Koristite ovu mešavinu za čišćenje umrljanih prozora, kako u kući tako i u automobilu. Vaši prozori će, nakon toga, duže vreme ostati čisti.

Polira mesing, srebro i bakar

So je najjednostavnije nekorozivno sredstvo za ovaj problem. Napravite pastu od soli i sirćeta i istrljajte svoje ornamente njome da bi oni sijali nakon ispiranja. Mešavina soli i sirćeta će rastvoriti svaki vid nečistoće.

Čisti odliv od sudopere

Pomešajte so i toplu vodu i tu mešavinu sipajte u sudoperu. So će istopiti naslage masti koje zapušuju sudoperu i stvaraju neprijatan miris.

Osvežava boju vašeg kućnog tekstila

So možete da iskoristite i za vraćanje originalnog intenziteta i sjaja boje zavesa i tepiha i to nakon samo jednog pranja. Sve što je potrebno da uradite jeste da potopite krpu u koncentrisanu slanu vodu i njome zatim istrljate zavese i tepihe. Na ovaj način ćete očistiti mrlje koje je maltene nemoguće ukloniti kupovnim deterdžentima.

Sprečava sužavanje odeće

Da biste sprečili sužavanje odeće prilikom pranja, potrebno je da ubacite malo soli u veš mašinu prilikom poslednjeg pranja. Ukoliko veš sušite napolju, na suncu, ovo je izuzetno efikasna metoda. (novi.ba)

Prethodni članakOčajna supruga otkrila šta njen MUŽ radi sa PET žena u njihovom krevetu: Jedna stvar je POSEBNO zabolela
Sljedeći članakVolite li borovnice? Evo šta rade vašem zdravlju