Bivši provalnik otkrio najčešće greške koje ljudi rade zbog kojih su na meti lopova

Bivši provalnik otkrio je trikove kako se zaštititi od kradljivaca, a njegovi savjeti zlata su vrijedni za sve one koji odlaze na ljetovanja i ostavljaju svoje domove prazne, zbog čega je broj provala u porastu.

Michael Fraser, stručnjak za sigurnost, koji je i sam bio provalnik, otkrio je kako zaštititi kuću kada vas nema ili pak tokom noći dok spavate.

Jedna od važnijih stvari jest da pazite gdje držite kalendar. Nikako ga nemojte držati pokraj prozora, pogotovo ako na njemu označavate datume, jer će provalnici znati kada niste kod kuće.

Ako imate dvije brave na vratima, obavezno ih koristite.

“Provalnik može lako provjeriti jesu li obje brave zaključane tako da stavi stopalo prema vratima i gurne ih. Ako se pomaknu, znači da jedna brava nije zaključana”, kaže Michael Fraser.

Dodaje i kako obavezno morate pratiti znakove psa ako ga imate jer oni nisu besmisleni, ali i pasa u susjedstvu. Također, potrebno je uložiti u sigurnost kuće poput zvona s kamerama.

“Provalnik će doći u kuću koja nije ni na koji način osigurana. Što više uložite u osiguranje, veća je šansa da će vašu kuću zaobići”, kaže Fraser, a prenosi Večernji.hr.

Ostavite komentar