Savjeti frizera: “Ne trebaju vam silne maske, jedno ulje je dovoljno”

Poznati holivudski frizer je odlučio da podjeli par savjeta sa damama kako da očuvaju sjajnu kosu.

Kraj je ljeta, a to se možda vidi i na vašoj kosi. Ukoliko imate problem da pronađete pakovanje ili regenerator koji će pomoći da vam se kosa oporavi, možda bi trebali da pođete od kvalitetnog ulja za kosu, koje će joj vratiti vitalnost i lepotu.

Reč je o arganovom ulju koje je nezamenjivo kada je u pitanju nega kose i kože. Razlog zašto je ovo ulje veoma skupo je zbog načina na koji se pravi, odnosno za samo jedan litar ulja potrebno je 100 kilograma plodova. Arganovo ulje je odlično za kosu i kožu, zbog svojih bogatih sastojaka:

Od antioksidanata koji se bore protiv starosti do hidratantnih omega masnih kiselina. Ali verujemo da niste znali da je takođe dobro i za rešavanje problema sa aknama, osećajem peckanja nakon brijanja i kao preparat koji štiti kožu od UV zraka. Za oblikovanje kose:

Ako je potrebno da na brzinu oblikujete kosu, arganovo ulje je odlično rešenje! Sadrži brojne lekovite sastojke tako da je odlično i za zaštitu kose od toplote. Stavite nekoliko kapi ulja na dlanove i protrljajte prstima kroz suvu kosu. Ovaj tretman radite svaki put pre feniranja, i kosa će vam biti izrazito hidrirana

Maska za kosu: Ako želite najbolji i najdelotvorniji efekat stavljanje ulja kao maske je najbolji izbor. Pred svaki važan događaj stavljajte sam ovu masku i ujutru ćete se probuditi sa savršeno sjajnom i glatkom kosom. Preporučujemo nanošenje na celu kosu (što više nanesete imaćete bolji efekat) a zatim vezati kosu u punđu, a na jastuk staviti peškir. Kosa će vam izgledati senzacionalno, provereno,piše Pult (haber.ba)

Ostavite komentar