KRALJICA ELIZABETA IMA 96 GODINA, A EVO ŠTA JEDE SVAKI DAN: Samo 1 namirnicu nikad ne konzumira

Kraljica Elizabeta proslavila je 96. rođendan, a svoju vitalnost duguje, između ostalog, raznovrsnoj ishrani. Kraljičin lični kuhar Daren Mekgrejdi, otkrio je u svojoj knjizi ” Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen” koje su njene navike u ishrani

Mekgrejdi navodi da ono što kraljica Elizabeta jede svaki dan nije se promijenilo posljednjih 60 godina.

Predstavljamo vam kraljičin meni zbog kojeg je ona zdrava i vitalna u 96. godini. Daren Mekgrejdi objasnio je da kraljica nekada ima po 20 kuhara koji rade za nju.

Čaj i keks

Kraljica počinje svoj dan šoljicom toplog “Earl Grey” čaja sa mlijekom, bez šećera i nekoliko komadića keksa. U Engleskoj se kolačići ili krekeri zovu biskviti. Za magazin Hello! otkrila je da su njeni omiljeni keksići svih vremena “Chocolate Bath Olivers”, koji su hrskavi i obloženi čokoladom. Ove poslastice su neka vrsta doručka.

Doručak

Žitarice, tost i sok

Nakon kupanja i oblačenja, kraljica jede doručak koji se sastoji od žitarica. Ponekad se na stolu nađe i tost i marmelada. Jaja su rijetkost.

Ručak

Ručak je jednostavan i podrazumijeva visok sadržaje proteina i malo ugljenih hidrata. Mekgrejdi je rekao za Telegraf da je škotski losos poslužen sa spanaćem i tikvicama jedan od njenih omiljenih. Takođe je poznato da uživa u jednostavnoj salati sa piletinom na žaru.

– Kada sama večera, veoma je disciplinovana – rekao je Mekgrejdi.

Popodnevni čaj

Popodnevni čaj je obavezan. Kraljevska biografkinja, Kejti Nikol, kaže da su sendviči sa krastavcima, voćna torta i čaj na meniju.

Mekgrejdi pravi jednostavan sendvič sa krastavcima koji kraljica voli. To je sundvič sa bijelim hljebom koji je premazan krem sirom sa svježom nanom, a zatim sa krastavcem. Sendvič se sječe na dva dijela. Takođe tu su i “Džem peniji”, sendiviči koje je kraljica jela kao dijete. Ovi slatki mali sendviči su jednostavano napravljeni od džema od jagoda, piše Eatthis.com

Večera

Kako prenosi Dejli mejl, Mekgrejdi je rekao da kraljica ima pravilo „bez skroba“ za večeru kada je sama. Uz salatu i povrće na meniju je više ribe sa roštilja.

– Veoma je disciplinovana. Mogla je da ima sve što je poželjela, ali ta disciplina je čini zdravom – rekao je Mekgrejdi.

Hrana koju kraljica Elizabeta ne jede

Jedna stvar koju nećete naći na kraljičinom tanjiru je bijeli luk.

– Kraljica ne voli bijeli luk – kaže Mekgrejdi na svom Jutjub kanalu.

Kraljica Elizabeta nikada nije naručila brzu hranu.

– Kada imate 20 kuhara u kuhinji, zašto biste? – rekao je Daren. (novi.ba)

Ostavite komentar