Naslovnica Zanimljivosti Haos u Zenici: Poplavljene ceste, jedno drvo palo na automobil (Video, foto)

Haos u Zenici: Poplavljene ceste, jedno drvo palo na automobil (Video, foto)

120
0

Haos u Zenici: Poplavljene ceste, jedno drvo palo na automobil (Video, foto)

Vjetar je toliko bio jako da je “kidao” krov od balkona u naselju Makovi, nosio je kontejnere

Jako nevrijeme zahvatilo je područje Zenice, praćeno snažnom kišom, grmljavinom i vjetrom.

Vjetar je toliko bio jako da je “kidao” krov od balkona u naselju Makovi, nosio je kontejnere, javlja 072 info. Poplavile su i brojne saobraćajnice u Zenici. Saobraćaj na Glavnoj gradskoj magistrali, na Mokušnicama, je obustavljen zbog poplava.

Kako javlja 072info, snažan vjetar je oborio drvo kod KPZ Zenica, kao i u Travničkoj ulici zbog čega je obustavljen saobraćaj. U naselju Odmut vjetar je oborio drvo koje je palo na automobil Škoda.

Jak vjetar i kiša koja je više od pola sata padala na širem području Grada Zenica prouzročili su rušenje nekoliko stabala te trganje dijela putne komunikacije na relaciji Topčić polje – Smajići – potvrdio je Feni direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona Džavid Aličić.

Radi se o dionici puta ispod koje prolazi cijev mini hidrocentrale “Bistričak”.

-Policija je već na terenu, a saobraćaj je jedno vrijeme bio potpuno obustavljen. Sada se odvija otežano. Poplavljen je i podvožnjak na ulazu u zeničko naselje Nemila, jer šahtovi nisu mogli prihvatiti toliku količinu vode – istakao je Aličić.

Zbog velike količine vode poplavljenje su i neke ulice u samom gradu pa se saobraćaj odvija otežano. Podvlači kako još prikupljaju informacije s terena, ali da nema povrijeđenih osoba.

Dodaje kako drveće koje je palo usljed nevremena već uklanjaju vatrogasci i zaposlenici komunalnog preduzeća “Alba”. (DEPO PORTAL/dg)

Prethodni članakFILIP CAR UŠAO U CRVENO, KRVNIČKI KRENUO NA GRUJU: Zadaviću te kao PILE! Rusvaj u jutarnjim satima, Veliki šef HITNO REAGOVAO!
Sljedeći članakIZDAJE ME SNAGA, NE MOGU VIŠE… Dalila Dragojević se POTPUNO VAN SEBE, ne dolazi sebi od PLAKANJA, strahuje od OVOGA! (VIDEO)