Naslovnica Zanimljivosti UMESTO VODOM ZALIVAJTE ORHIDEJE SA OVIM I CVETAĆE VAM KAO LUDE: Ovako...

UMESTO VODOM ZALIVAJTE ORHIDEJE SA OVIM I CVETAĆE VAM KAO LUDE: Ovako NEŠTO do SADA NISTE ISPROBALI

183
0

UMESTO VODOM ZALIVAJTE ORHIDEJE SA OVIM I CVETAĆE VAM KAO LUDE: Ovako NEŠTO do SADA NISTE ISPROBALI

Trik uz pomoć kog će vam orhideje sigurno cvetati

Možda ste na poklon dobili orhideju u punom cvatu koja više nikada nije dobila nove cvetove. Krstarica ima rešenje za taj problem.

Uzgojiti orhideju zdravih zelenih listova koja neprestano cveta jedan je od najvećih izazova. Osim svetlosti i dohrane, zalivanje orhideja pretvorilo se u posebnu „umetnost“. U nastavku Krstarica donosi trik koji će zauvek promeniti izgled vaših orhideja.

Za mnoge kraljica cveća, orhideja je posebno osetljiva biljka. A svaki ljubitelj ovog prekrasnog cveta sigurno ima vlastite najbolje savete za uzgoj – neki je drže na direktnom suncu, neki je zalivaju sa odstajalom vodom koju kasnije izliju iz podmetača, neki joj samo prskaju listove…Međutim, istina je da kod nekih vrsta ponekad nema pravila.

Samo voda nije dovoljna

Za uzgoj orhideja koje pomalo kasne u razvoju postoji jedan trik. Umesto da je zalivate običnom vodom, kakva god ona bila, učinite to zelenim čajem.

Ne preterujte s količinom i pripazite da čaj nije prejak – na dan joj dodajte maksimalno dve kašike i nemojte je zalivati tokom vikenda.

Ta tehnika funkcioniše i kod ostalih biljaka koje rastu u kiselijem tlu poput ruža.

Ako ovom savetu dodate i najvažnija pravila uzgoja, vaša će lepotica sigurno ponovo procvetati. (espreso.co.rs)

Prethodni članakSVI MISLE DA JE SUPA KAO INFUZIJA, A NE ZNAJU PRAVU ISTINU: Gastroenterolog otkrio ko nikada NE TREBA da je jede
Sljedeći članakIMA SKORO 80 GODINA, IZGLEDA KAO ŽENA OD 40: Evo šta pije svaki dan (RECEPT)