Naslovnica Svijet LEKARI NISU VEROVALI DA NE TUČEM SVOJU BEBU! Majka dete u MODRICAMA...

LEKARI NISU VEROVALI DA NE TUČEM SVOJU BEBU! Majka dete u MODRICAMA odvela kod doktora, a razlog za POVREDE će vas ŠOKIRATI

352
0

LEKARI NISU VEROVALI DA NE TUČEM SVOJU BEBU! Majka dete u MODRICAMA odvela kod doktora, a razlog za POVREDE će vas ŠOKIRATI 

Šarli Finč, 22-godišnja mama dvoje blizanaca suočila se sa osudama društva koji su “šljivu” na oku njene bebe tumačili kao znak zlostavljanja.

Sve je pčelo kada je Šeril u 3 sata ujutru probudio plač njene petomesečne ćerke Vinter. Misleći da je reč samo o gladi, pripremila joj je dohranu kada je primetila da je leva strana bebinog lica otečena. Ujutro je Vinter imala potpuno modro oko. Šarli je odmah odvela kod lekara koje je morala da uverava da nije povredila svoju ćerku.

Nakon brojnih analiza, lekari su utvrdili da ima celulitis, kožnu infekciju koja uzrokuje oticanje.

Šta je celulitis?

Celulitis je infektivno oboljenje kože, najčešće prouzrokovano bakterijom “Streptococcus pyogenes”. Bakterijska infekcija kod ove bolesti zahvata dublje delove kože, a najćešće se javlja na licu i potkolenicama. Do infekcije dolazi zbog narušenja epidermalne barijere ili mikrotraume kože. Faktori koji mogu da utiču na pojavu celulitisa su gojaznost, narušena cirkulacija ili teža sistemska oboljenja.

U slučaju male Vinter radilo se o celulitisu oka, infekciji kože kapaka i/ili očne orbite, najčešće izazvana infekcijom bakterijama ili gljivicama. I jedan i drugi celulitis mogu biti uzrokovani spoljašnjim žarištem infekcije (npr. iz rane na koži lica), infekcijom koja se širi iz nosnih sinusa ili zuba ili metastatskim širenjem infekcije iz nekog drugog udaljenijeg žarišta u telu.

Simptomi

Manifestacije celulitisa su crvenilo, napetost, bol, otok, a koža je topla na dodir. Kod određenog broja pacijenata na koži mogu da se pojave i bule (vodeni plikovi) koji pucaju i za sobom ostavljaju erozije (ranice). Promene na koži mogu da budu praćene veoma visokom temperaturom, groznicom, malaksalošću i glavoboljom.

I pored toga što izgleda dramatično, celulitis se uspešno leči antibiotskom terapijom i to sa penicilinskim preparatima.

“Vinter su bili potrebni jaki antibiotici i nakon nedelju dana otok i modrice su nestali. Ali do tada, suprug i ja smo morali svima da objašnjavamo da ne tučemo našu bebu”, ispričala je Šarli. (kurir.rs)

Prethodni članakUPALILA JE SVEĆU I ZASPALA, A ONDA ZAMALO UMRLA! Iz nosa joj je krenula CRNA SLUZ, a ono što su joj lekari rekli će vas SABLAZNITI
Sljedeći članak(VIDEO) ‘NE ZNAM ŠTO TE TOLIKO BOLI IZOLACIJA!’ Miljana i Zola u ŽESTOKOM KLINČU, ona mu prebacila Deniz! HAOS!