U bh. gradu sutra Dan žalosti te dženaza majke i bebe

U Bosanskom Petrovcu sutra će biti održana dženaza Azri Bećirspahić rođenoj Ferizović i njenoj bebi.

“Obavještavamo naše sugrađane da će se dženaza našoj dragoj Azri Bećirspahić rođ. Ferizović i njenoj kćerki obaviti sutra, 19.3.2022. godine, poslije ikindije namaza (oko 15:20 h) ispred gradske džamije, a ukop odmah poslije u mezarlucima Didovići u Bosanskom Petrovcu.

 Isti dan će u Bosanskom Petrovcu biti proglašen kao Dan žalosti”, saopćeno je iz radija Bosanski Petrovac.

Podsjetimo, u Kantonalnoj bolnici u Bihaću jučer se dogodila velika tragedija kada je tokom porođaja preminula 25-godišnja Azra Bećirspahić i njena beba. Okolnosti ovog tragičnog događaja se utvrđuju.

Za portal Radiosarajevo.ba ovu informaciju potvrdio je Adnan Beganović, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK).

“Istraga je u toku, ekipe su na terenu. U slučaj je uključen odjel kriminalističke policije, Kantonalna policija i Tužilaštvo USK. U cilju istrage ne možemo davati više informacija”, kazao je Beganović za portal Radiosarajevo.ba.

Direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Hajrudin Havić potvrdio je za Fenu da se u noći sa srijede na četvrtak na Odjelu ginekologije i porodiljstva dogodio smrtni ishod prilikom poroda.

“Nažalost, pored sve stručne pomoći koja se u tom trenutku mogla pružiti, smrtni ishod je uslijedio i za mladu majku i bebu. U pružanje pomoći bila su uključena četiri odjela, odnosno stručno osoblje Ginekologije, Hirurgije, Neonatologije i Anesteziologije. Svi su dali maksimalan trud i pokušali učiniti sve što je u njihovoj moći, no nažalost nisu uspjeli pomoći”, kazao je Havić.

Istakao je kako je za ovakve slučajeve i adekvatno uključivanje istražnih organa, kako bi se sve detaljno ispitalo i istražilo, te na osnovu toga donio konačni sud. /Izvor: radiosarajevo.ba/

Ostavite komentar