Naslovnica Region Tragedija u Zagrebu: Student poginuo na pruzi, a drugi ga tražio i...

Tragedija u Zagrebu: Student poginuo na pruzi, a drugi ga tražio i stradao od struje

310
0

Tragedija u Zagrebu: Student poginuo na pruzi, a drugi ga tražio i stradao od struje

Dvojica studenata Hrvatskih studija pronađena su mrtva na željezničkoj pruzi u blizini fakulteta u Zagrebu.

Obojica su poginula zbog strujnog udara koji su ondje pretrpjeli.

Jedan od tragično stradalih mladića Nikola Michael Sušec je student iz Sjedinjenih Američkih Država, čiji je nestanak prijavljen u srijedu.

Smrt nestalog mladića potvrdili su danas i na Facebook stranici Hrvatskih studija.

“Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je izvrstan student I. godine kroatologije i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija, useljenik u Hrvatsku Nikola Michael Sušec tragično stradao u Zagrebu u srijedu 16. ožujka 2022. u 21. godini života. Rođen je u Eugenu, na zapadu savezne američke države Oregon 13. studenoga 2001.

Završio je s izvrsnim uspjehom Katoličku srednju školu otaca marista u Eugenu (2016. – 2020.) i upisao se na naš Fakultet kao pripadnik hrvatskoga iseljeništva u SAD-u u kvoti Hrvata izvan RH. U prvom semestru stekao je 34 boda po ECTS-u s prosječnom ocjenom 4,5. Pamtit ćemo njegov vedar lik, ljudskost, susretljivost, komunikativnost, srčanost i domoljublje. Fakultetska zajednica izražava sućut njegovu tati Josipu i majci Heidi Melindi”, stoji u objavi.

Drugi stradali mladić, piše Večernji list, je njegov kolega s fakulteta koji je nastradao kada je krenuo u potragu za njim.

Iz PU zagrebačke potvrđuju smrt muške osobe, hrvatskog državljanina u starosti od 21 godine.

Uviđajem je utvrđeno da je smrt nastala kao posljedica strujnog udara visokog napona. Jučer je policija saopćila kako je tijelo mladića pronađeno je na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb – Borongaj, na tlu između četvrtog i petog kolosijeka.

Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na to da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela, javili su iz policije.

Policija je potvrdila smrt i drugog mladića, 22-godišnjaka. Naveli su da je s još dvojicom mladića tražio prijatelja koji je nestao dan ranije.

“Danas, 18. ožujka iza 8 sati ujutro, zaprimljena je dojava da je na Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj pronađeno tijelo 22-godišnjaka. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, potvrđeni su navodi iz dojave te su Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke obavili očevid.

Prema do sada prikupljenim informacijama, utvrđeno je kako je u društvu s još dvojicom mladića išao tražiti prijatelja koji je nestao dan ranije. Prilikom navedenog, dolaskom do mjesta događaja, 22-godišnjak se popeo na vagon i smrtno stradao. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku”, naveli su iz zagrebačke policije. /Izvor: radiosarajevo.ba/

Prethodni članakU bh. gradu sutra Dan žalosti te dženaza majke i bebe
Sljedeći članak“BIĆE SVADBE” Andreana progovorila o tajnom venčanju (VIDEO)