Naslovnica Zanimljivosti ZBOG ČEGA TREBA DODATI ASPIRIN KADA ZALJEVAMO BILJKE: Odgovor će vas iznenaditi

ZBOG ČEGA TREBA DODATI ASPIRIN KADA ZALJEVAMO BILJKE: Odgovor će vas iznenaditi

170
0

ZBOG ČEGA TREBA DODATI ASPIRIN KADA ZALJEVAMO BILJKE: Odgovor će vas iznenaditi

Aspirin više nećete konzumirati samo kada vas boli glava.

Nekada su naše bake koristile pepeo, ljuske od jajeta, talog kafe ili koru od banane kako bi stimulisale rast biljaka. Međutim, vremenom su ovom spisku domaćice pridodale i aspirin.

Možda na prvi pogled ne biste povezali aspirin sa biljkama, ali sastojci leka kog svi imaju u kući imaju izuzetno dejstvo na biljke koje uzgajate. Naime, aspirin sadrži acetilsalicilnu kiselinu, supstancu koja je izvedena iz salicilne kiseline. Salicilna kiselina povoljno utiče na cvetanje, koren biljke, povećanje lista, ali i na sam proces fotosinteze.

Međutim, jako je bitna količina aspirina koju ćete rastvoriti u vodi za zalivanje. Rastvorite 1 aspirin u 5 litara vode kojom ćete jednom mjesečno zalivati biljke. Ako cveće držite u vazi, aspirin će mu produžiti svežinu – rastvorite jedan ili pola aspirina u vodi, u zavisnosti od veličine biljke i vaze. (novi.ba)

Prethodni članakNAMIRNICA KOJU BALKANCI JEDU CIJELE ZIME JE SMRT ZA SVE OTROVE U TIJELU: Evo koja hrana je najbolja za izbacivanje toksina
Sljedeći članak3 SIMPTOMA SU ZNAK DA HITNO PRESTANETE DA PIJETE KAFU: Mnogi NE ZNAJU da izaziva opasne probleme, pravi i pakao sa hormonima