Karijeru je počeo sa Šabanovim hitom, a ove njegove reči NIKADA NEĆE ZABORAVITI: “Bio je u pravu”

Ferid Avdić, jedan je od pevača koji se mogu pohvaliti višedecenijskom karijerom koju je gradio isključivo vrednim radom i kvalitetnim pesmama.

Iako je javna ličnost, nikada nije imao želju za previše medijskog eksponiranja bez potrebe, već je pustio da njegova dela rade za njega, a danas ne postoji osoba koja ne zna barem jedan njegov hit.

“Izađi mala”, “Dijana ljubavi”, “Tvoje oči plave”, nalaze se na repertoaru mnogih pevača i slušaju se sa istim žarom kao i kada su nastale.

– Bilo je dosta hitova, ali te su baš upečatljive. Posebno su se povampirile, svuda su prisutne i to je dobar znak da nešto što vredi živi i dan danas- rekao je ferid za Grand. Online.

Pevač se slaže da danas sa ubrzanim načinom života, stvara se i takva muzika koja nema dug rok trajanja.

– Čisto sumnjam da mogu danas da se snime takve pesme, ove žive 40 godina i zauvek će se slušati. Ovo danas je hit blic i to je to- iskren je bio Avdić.

Prisetio se i samog početka svoje karijere i trenutka kada je shvatio da će pevanje biti njegov poziv.

– Na samom početku kada nisma ni počeo pevati, zamolio sam jedan orkestar da zepvam jednu pesmu i tu sam ostao da radim nekoliko meseci i onda hje to krenulo. Tada je bila pesma od Šabana “Lepi dan mog detinjstva”- ispričao je on.

Juče je obeležena treća godišnjica od smrti legende narodne muzike sa kojim je Ferid sarađivao i koga je izuzetno cenio, ne samo kao umetnika već i kao čoveka.

– Radili smo dugo godina, imali smo dosta turneja, on me je voleo i način na koji pevam. Pamtiću ga po finom ponašanju, nikada nije voleo neke dreke, bio je tih i povučen, a takav sam i ja, nisam neki deronja- otkrio je Ferid.

Nekoliko pevača sa naših prostora dobili su titulu Šabanovog naslednika, ali Avdić se tek donekle slaže sa tim.

– Ne verujem da postoji naslednik, ali mnogi ga imitiraju. Davno kada smo bili na jednoj turneji on je rekao: “Vi ćete svi pevati moje pesme”, i tako je i bilo. Da ga je neko skinuo u originalu nije, Emir Habibović peva približno, ali sve su to pokušaji, jedan je Šaban- tvrdi pevač. Foto: Z. K. Munja/E. Srdić/L. Cvetković
grand.online

Ostavite komentar