Tužni status Arijane Memić iz vremena dok je Dženan bio u bolnici

Za porodicu Dženana Memića februar je posebno težak mjesec. Nije teško ni shvatiti zašto.

Dženan se u februaru prije šest godina borio za život nakon događaja iz Velike Aleje koji se dogodio 8. februara 2016. godine.

 Zbog još nerazriješenog slučaja, mladić od 21 godinu za život se u bolnici borio sedam dana.

U to vrijeme njegova porodica, prijatelji, ali i gotovo svi koji su ga poznavali molili su se da pobijedi.

Danas se njegova sestra Arijana prisjetila jednog svog statusa iz tog perioda.

“Braco moj dragi, prošao si ti svašta, nemoj da posustaneš sada. Jak si ti meni. Sve će ovo proći uz Allahovu pomoć. Sve je ovo samo jedan ružan san. Tvoja braća i svi smo uz tebe. Nemoj da te dugo čekamo, brzo se probudi i dođi svojoj kući jer je prazna bez tebe. Svi smo te poželjeli. Voli te tvoja seka najviše na svijetu”, napisala je Arijana na današnji dan prije šest godina.

Nažalost, Dženanovo srce nije izdržalo i on je preminuo nekoliko dana kasnije.

“Sjećam se svakog trenutka, tih sedam dana koliko je trajala njegova borba. Neizvjesnost i čekanje, s nadom da će biti dobro, da će se probuditi iz kome, oporaviti i doći kući.

Sjećam se posjete u bolnici, pa i onih kada smo ga mogli vidjeti samo kroz prozor jer nije bio dozvoljen ulazak svima.

Postojala je ta nada, nada da će sve biti ok, da će sve proći i da će naš Dženo biti dobro, sve do 15.02. kada su nam javili da je njegovo srce prestalo kucati.

Šest godina već, februar nam je najteži mjesec u godini, vraća nas na početak i sve iznova preživljavamo.

15.02. kada je naš Dženan izgubio svoju bitku, mi smo dali obećanje da ćemo mi ovu našu dobiti. Da ćemo se boriti za to, sve dok makar jedno od nas diše”, napisala je Arijana ovim povodom.

Podsjetimo, suđenje Alisi Mupa, njenom ocu Zijadu i ostalim optuženim u slučaju zataškivanja načina na koji je stradao traje na Sudu BiH, a danas je bilo jedno od ročišta.

“Evo čuli smo danas svjedočenje Elmedina Konakovića iz MUP-a KS. Iskoristio bih priliku da mu se javno izvinim. Hvala mu za ovo što je danas rekao. Čuli smo svjedočenje ostalih. Blo je korektan. Jasno je da je snimak namjerno obrisan. Valjda ćemo uspjeti dokazati ko ga je namjerno obrisao. Suđenje ide dalje. Ako je bilo dokaza za pritvor, bit će dokaza i da se osude”, kazao je Dženanov otac Muriz nakon današnjeg ročišta.

Suđenje se nastavlja narednog četvrtka kada bi iskaz trebali dati zaštićeni svjedoci. /Izvor: radiosarajevo.ba/

Ostavite komentar