Naslovnica Region (VIDEO) Niko nema srca da majci kaže da joj je sin preminuo:...

(VIDEO) Niko nema srca da majci kaže da joj je sin preminuo: Prijatelj porodice: Ona se veoma radovala Akijevom dolasku u Skoplje! Tuga

201
0

(VIDEO) Niko nema srca da majci kaže da joj je sin preminuo: Prijatelj porodice: Ona se veoma radovala Akijevom dolasku u Skoplje! Tuga

U Makedoniji vladaju tuga i neverica, cela država žali za Akijem Rahimovskim. Pevač Parnog valjka rođen je 5. juna 1955. u Nišu, ali se ubrzo s porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio profesor muzike, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsek klavir i pevanje. U glavnom gradu Makedonije i danas živi njegova majka, kojoj niko nema srca da saopšti za veliki gubitak.

– Pevač je planirao put u Makedoniju jer je hteo da vidi majku, kojoj je loše. U šoku smo i ne verujemo da se to dogodilo, očekivali smo ga. U petak sam se čuo s Akijem, zamolio me je da dođem po njega autom na aerodrom u Skoplju, majka mu je dosta loše i hteo ju je barem još jednom videti. Trebalo je da sleti u nedelju po podne – priča za hrvatski portal 24 sata Zdravko Sitnovski Sitna, muzičar i Akijev bliski prijatelj.

Majka jednog od najboljih vokala Balkana živi u domu za stare.

– Mama mu se jako veselila. U domu je svima rekla da joj dolazi sin i zamolila je zaposlene da je srede jer joj dolazi njen Aki. Majci još nisu ništa rekli – izjavio je Sitnovski u nedelju po podne.

Da je Aki trebalo za vikend da dođe u Makedoniju, govori i Garabet Tavitjan (69), bubnjar rok grupe Leb i sol.

– U šoku smo i ne verujemo da se to dogodilo jer smo ga očekivali u Skoplju. Ovo je veliki gubitak za muzičku scenu. Bio je naš veliki prijatelj, naš brat. Dolazio nam u kuću. Izvanredan pevač i legenda jugoslovenskog roka. Golema tuga – neutešan je bubnjar Tavitjan.

S frontmenom Parnog valjka nerazdvojan je bio i Jurica Pađen. S Akijem i Huseinom Hasanefendićem Husom 1975. godine osnovao je bend.

– Aki i ja smo bili jako bliski, godišnje smo provodili više od 150 dana na putu. Bili smo mladi, voleli smo svirati. Nismo imali ideju u kakvu priču se to razvija, a razvilo se u veliku. Tad o tome nismo razmišljali i nismo bili svesni, važno nam je bilo samo da sviramo. Aki je bio rođen za pozornicu, sjajan frontmen, u Hrvatskoj takvog nemamo. Puno smo toga prošli zajedno – rekao je Pađen.

Aleksandar Aki Rahimovski iznenada je preminuo u subotu u 67. godini u Novom Mestu u Sloveniji. Pevaču Parnog valjka pozlilo je u kući, nakon čega je primljen u bolnicu, gde je i umro. Sahrana će biti obavljena u Zagrebu. kurir.rs

Prethodni članakPorodici Abdić potrebna pomoć dobrih ljudi: “Što mi nisi spasio četkicu dedo, kako ću sada prati zubiće”
Sljedeći članakOSTALO MI JE MALO DOSTOJANSTVA! Dejan Dragojević podelio detalje početka veze sa Dalilom, pa objasnio kako je sada! (VIDEO)