(VIDEO) Titov kum iz Cazina Šaban Hairalović ovako pjeva: NIJE BILO PARA, NI DOVOLJNO HLJEBA, AL JE BILO SLOGE I VESELJA DO NEBA!

Vels, austrijski grad sa oko 70.000 stanovnika, pun je ljudi iz bivše Jugoslavije, ponajviše iz BiH. Svi znaju Šabana, ne samo kao prijatnog i veoma odgovornog vozača autobusa nego i kao vrsnog pjevača. Šaban kaže da svakodnevno pjevuši za volanom.

Rodom je iz Cazina. iz porodice s devetero braće i sestara. Od rane mladosti gaji ljubav prema dobroj pjesmi, a sevdalinka mu, kako kaže, teče kroz vene.

“Po brojnosti porodice, smatram se Titovim kumčetom, jer tako je bilo u bivšoj državi, gdje god je bilo devetoro djece, automatski smo se smatrali Titovim kumovima, jedino što je u Cazinskoj Krajini bilo mnogo takvih primjera pa Titgovi emisari nisu stigli do svih nas, da nas uvedu i te kumovske knjige. – kazuje Šaban

Rođen je u Gornjoj Koprivni kod Cazina, a u tom lijepom krajiškom mjestu već nekoliko puta ugostio je prijatelje Austrijance.

“Ni jednog časa ne skrivam niti zaboravljam ko sam i odakle, u kakvim uslovima sam rođen i odrastao. Taj davnašnji život u starim kućama, za mene je draga uspomena. Zato sam i spot za pjesmu “Sirotinja” snimio u jednoj o tih kuća koje još postoje u mome rodnom kraju. To je u meni pobudilo dodatnu emociju – kazao nam je Šaban Hairlahović, amabasador pjesme i dobro te za sve ljude.

Ovaj vozač autobusa, kada god osjeti tjeskobu ili sretne zemljaka opterećenog nostalgijom, zapjeva. Snima I vlastite pjesme. Tako je nedavno objavio narodnjak pod nazivom “Sirotinja”.

“Volim sve naše krajeve i naše ljude. U Austriji među nama nema razlike jer imamo iste problem, iste sudbine, patnje, veselimo se istim događajima i žalimo na isti način. Moj odgovor na sve tužne priče, na nerazumijevanje, na odstustvo tolerancije, na mržnju koja se širi bez razloga i smisla, je pjesma. A odavno je poznata naša narodna poslovica da, svako ko pjeva, zlo ne misli – ispričao nam je Šaban Hairlahović, dobričina i veseljak iz Krajine. Za njega je, kaže, u ove dane praznika, najvažnije, odmoriti, pojesti, popiti i zapjevati.

Među najpopularnijim pjesmama Šabana Hairlahovića, osim najnovije pod nazivom “Sirotinja” su „Ako me ne želiš“, „Lagale me oči zelene“, „Moja tugo“, „Nema lijeka doktore“, „Nije ljubav za sirotinju“, „Ti sa drugim, ja sa tugom“… (Naj portal)

Ostavite komentar