Pronađena patika nestalog Mateja: Otac tvrdi da je bio u bijelim patikama, stigli i forenzičari

Na snimcima koje su je juče pojavili u srpskim medijima vidi mladić, koji po opisu odgovara nestalom Mateju Perišu, a koji trči po šetalištu iz pravca Beton hale prema Savskoj promenadi, a potom i po okolnim ulicama.

Kako se saznaje, trenutno pretražuje se plato sa koga se sumnja da je Matej skočio u rijeku. Pripadnici Žandarmerije i ronioci stigli su kod starog željezničkog mosta, odakle kreću u potragu.

Čudno ponašanje nestalog momka zasad je teško objasniti. Ono što je juče rekao izvor iz istrage jeste da je tačno utvrđeno šta je Splićanin radio u noćnom klubu u kome je bio sa društvom.

Na mjesto događaja su stigli i forenzičari.

U jednom trenutku pokušava zaustavi taksi, ali ga vozač ne prima u vozilo.

Mladić na tom snimku ima bijele patike, a u prvoj informaciji i apelu za pomoć da se javi svako ko ima bilo kakav podatak o nestalom mladiću, navodi se da je on na sebi to veče kada je posljednji put viđen, imao crne patike sa belim đonom.

– Na sebi je imao crnu majicu, farmerke i crne patike s bijelim đonom – navodi se u apelu za pomoć oko bilo kakvih informacija o nestalom Mateji Perišu, a tako su i njegovi prijatelji prijavili policiji u Srbiji.

Međutim, Nenad Periš, otac nestalog mladića potvrdio je juče da se na snimcima na kojima se vidi mladić kako trči ulicama Beograda te zaustavlja taksi koji ga ne prima, nalazi njegov sin.

Dakle, Periš kaže da je na snimcima gdje je mladić u bijelim patikama, prepoznao svog sina, te je čitava enigma tako postala još veća, jer je njegov nestanak prijavljen sa opisom u kome se navodi da je bio u crnim patikama.

Zbunjujuće i to što se na nekim drugim snimcima gdje se takođe vidi mladić kako trči po gradu, a koji takođe ogovara opisu nestalog Mateje, vidi mladić u crnim patikama.

Inčae, Nenad Periš je juče dematovao da je rekao da je sina prepoznao i na snimku gdje se vidi kako neka osoba pliva u reci Savi.

– Ja za snimak na kojem neko pliva u Savi nikada nisam rekao da je na njoj Matej. Uopše ne verujem da je to snimak od te noći. Ja sam se interesovao jer me to zanimalo koja je temperatura vode bila te večeri i bila je pet stepeni. Ja sam vaterpolista, celi život sam u vodi i nema šanse da tako plivate na temperaturi od pet stepeni ni u ronilačkom odelu, kamoli bez – kazao je Nenad Peirš.

Podsetimo Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra oko 2.30 sati, dakle noć pre novogodišnje večeri, kada je izašao iz beogradskog kluba “Gotik”. Izvor:  Sport.ba

Ostavite komentar