Zla kob stradalih mladića: Ujkanović trebalo da se oženi za sedam dana! Hamidović je jedinac, oženio se prije tri mjeseca

Naselje Lukare na magistrali Novi Pazar-Ribariće zavijeno je u crno. U četiri kuće, na po par stotina metara jedna od druge, četiri porodice, sve četiri izgubile po sina. Najstariji 23, dvojica najmlađih po 21 godinu.

Muk ispred kuća stradalih mladića, Amela Ibrahimovića (21), Mithata Hamidovića (23), Senada Đerleka (22) i Amara Ujkanovića (21), okupljali su se rođaci, prijatelji, komšije, da izjave saučešće. Bol za četiri izgubljena mlada života neopisiva.

Žitelji Lukara kažu da su nastradali bili momci za primjer.

– Kod Ibrahimovića se te večeri sakupila cijela porodica da vide Amela. Ujkanović ima mlađeg brata i trebalo je da se ženi za sedam dana. Hamidović je jedinac, a oženio se prije tri, četiri mjeseca – ispričao je jedan od komšija:

– Hamidović i Ujkanović bavili su se građevinom, radili rigips, zlatni, vrijedni, radni dječaci bili, nisu htjeli da idu u Njemačku. Ibrahimović je došao malo za Novu godinu da se odmori, taman bio sredio papire u Njemačkoj i eto šta se dogodi. Izvor: Kurir

Ostavite komentar