Zatraženo produženje pritvora za vozača Golfa koji je usmrtio dječaka i nanio povrede njegovim roditeljima

Pero Despotović osumnjičen za stravičnu nesreću

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je Okružnom sudu u Bijeljini podnijelo Prijedlog za produženje pritvora protiv Pere Despotovića, vozača Golfa.

– Upućen je prijedlog za produženje pritvora protiv P. D. zbog osnovane sumnje da je 26.10.2021. godine, kao učesnik u saobraćaju, pod uticajem alkohola preko 1,50 promila alkohola u krvi, ugrozio saobraćaj, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, i tom prilikom je kod jednog lica nastupila smrt a dva lica su teško tjelesno povrijeđena, čime bi počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja iz člana 402. stav 4. u vezi sa stavom 2. a sve u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske- navedeno je u saopćenju Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.

Produženje pritvora je predloženo zbog osnovane bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičenog moglo doći do narušavanja javnog reda, obzirom na način izvršenja djela i posljedicu koja je nastupila. Iz Okružnog suda u Bijeljini nema zvanične informacije da li je prijedlog usvojen.

Riječ je o stravičnoj nesreći i kojoj je, u ulici Kulina bana pored kanala Dašnica u Bijeljini, poginuo četrnaestogodišnji D. H., dok su njegovi roditelji povrijeđeni. Otac dječaka Eldin Hidanović zadobio prijelom noge, a majka Alija Beganović ruke.

Dječaka je prvo udario Audi i pobjegao nakon čega su mu pritekli u pomoć roditelji. Na njih troje je potom naletio Golf kojim je upravljao osumnjičeni Pero Despotović. I on je pobjegao, ali je naknadno pronađen i uhapšen kao i vozač Audija Dalibor Spasojević. Izvor: Avaz

Ostavite komentar