Naslovnica Region Veliko srce porodice Čekić: Predali općini Gusinje igralište napravljeno u znak preminule...

Veliko srce porodice Čekić: Predali općini Gusinje igralište napravljeno u znak preminule kćerke i sestre

252
0

Veliko srce porodice Čekić: Predali općini Gusinje igralište napravljeno u znak preminule kćerke i sestre

Moja kćerka je iz Njujorka dolazila u Gusinje svakog ljeta. Voljela je Gusinje više nego Njujork, poručio je otac Began

Porodica Begana Čekića, Gusinjana koji živi i radi u Njujorku, i zvanično je općini Gusinje predala igralište koje je u tom gradu sagradila u znak sjećanja na kćerku i sestru Sanihu, piše “Hayat”.

Saniha je tragično preminula 13. oktobra 2019. godine u Njujorku, a nakon njene smrti, porodica Čekić je osnovala fond u njeno ime. Sav prikupljeni novac je kasnije uložen u igralište.

– Moja kćerka je iz Njujorka dolazila u Gusinje svakog ljeta. Voljela je Gusinje više nego Njujork. Išla je, kao sva djeca iz inostranstva koja dođu u Gusinje, na sportski poligon, igrala košarku. Previše je voljela ovaj grad i željela je da živi u Gusinju. Voljela je slobodu koju je imala ovdje – kazao je Sanihin otac Began.

On je doputovao iz Sjedinjenih Američkih Država kako bi predao park Općini. Kako kaže, igralište se prostire na 600 kvadrata, a napravljeno je po svjetskim standardima.

– Igralište ima šest ljuljaški, klackalice, toboga, brojne sprave na kojima će djeca da uživaju. Lično sam vodio računa prilikom nabavki da sprave budu bezbjedne. Nijedan grad u Crnoj Gori nema ovakvo igralište – rekao je Čekić.

Ranije je načelnica općine Gusinje Anela Čekić rekla kako je Općina obezbijedila zemljište, te učestvovala u uređenju istog. Izvor:  Avaz

Prethodni članakNevjerojatna scena: Muškarac vidio medvjeda uz cestu, zaustavio se i dao mu kekse (VIDEO)
Sljedeći članakPriznao da je čekićem ubio ženu: Osuđen na 16 godina robije zbog stravičnog ubistva