Naslovnica Zanimljivosti Srbac / Famozna rotirajuća kuća prestala da se okreće: “Dok sam bio...

Srbac / Famozna rotirajuća kuća prestala da se okreće: “Dok sam bio u banji…”(VIDEO)

731
0

Srbac / Famozna rotirajuća kuća prestala da se okreće: “Dok sam bio u banji…”(VIDEO)

Ko još nije čuo za famoznu rotirajuću kuću, koju je u Srpcu podigao samouki neimar Vojin Kusić! Ali, kućica iz snova, koja je postala planetarni medijski hit, odjednom je – stala i to ne zbog greške graditelja, nego zbog kiše.

Vojin Kusić (72) tvrdi da će se njegova kućica iz snova za koji dan ponovo zarotirati. Valja mu vjerovati: on je za svog vijeka mnogo puta iznenadio i prijatelje i neprijatelje.

“Dok sam bio u banji, moja djeca i unuci su pokazivali gostima kako se kuća okreće, pa su ostavili otvorena vrata ormarića, u kojem je smješten komandni mehanizam. A u njemu ima elektronike, više nego u starom televizoru. Kad je pala kiša, to je pokislo i eto problema. Ali, nije to ozbiljan kvar”, kaže Vojin za Srpskainfo.

Matičnu ploču je odnio u Banja Luku na popravak. U gradu, koji se nekad ponosio stručnjacima iz ‘Čajaveca’ i ‘Kosmosa’, jedva je, kaže, našao majstora električara.

Vojin tvrdi da je njegova kuća, iako trenutno stoji, i dalje rotirajuća kuća.

“Evo, da je sad prikačimo sajlom za auto, i povučemo je, ona bi se opet okrenula. Dakle, ipak se okreće”, kaže folozofski. /Izvor: radiosarajevo.ba/

Prethodni članakČudna tragedija u Hrvatskoj: Poginuo muškarac, ne zna se šta je radio na cesti
Sljedeći članakNije se pojavio na suđenju: Haker iz BiH postao milijarder nakon što je prevario hrvatsku firmu