Naslovnica Zanimljivosti BiH: Narandžasto upozorenje zbog intenzivnih padavina

BiH: Narandžasto upozorenje zbog intenzivnih padavina

171
0

BiH: Narandžasto upozorenje zbog intenzivnih padavina

Prognozirana količina padavina širom zemlje je uglavnom između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, lokalno do 45 litara…

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme s kišom, a zbog intenzivnih padavina u zemlji je na snazi narandžasto upozorenje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Narandžasto upozorenje je na snazi za područje Mostara, Trebinja, Foče i Trebinja, dok je u ostatku zemlje na snazi žuto upozorenje, objavio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

Prognozirana količina padavina širom zemlje je uglavnom između 15 i 30 litara po metru kvadratnom, lokalno do 45 litara. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 12 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 18.

U Sarajevu oblačno sa kišom. Prestanak padavina u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 stepeni Celzijusa.

U utorak kiša prije podne. Od poslijepodnevnih sati postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam stepeni, na jugu zemlje od 10 do 15. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 12, jugu zemlje do 19.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Dugotrajna magla ili niska naoblaka po kotlinama. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje od devet do 13. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje od 16 do 20.

U četvrtak se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje od devet do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 10 i 16, na jugu zemlje do 20. Izvor: Rtv Usk

Prethodni članakSMRT U DOMU ZADRUGARA: Preminula mu je MAJKA – nije stigao da se OPROSTI od nje!
Sljedeći članak“NISAM SIGURNA ZAŠTO SAM JOŠ UVEK SA SVOJIM MUŽEM”: Ne želi da se razvede zbog sina, ali supruga ne može da PODNESE