Naslovnica Zanimljivosti Ovo je heroj dana: Vozač Doma zdravlja Sarajevo ponovo oduševio građane

Ovo je heroj dana: Vozač Doma zdravlja Sarajevo ponovo oduševio građane

172
0

Ovo je heroj dana: Vozač Doma zdravlja Sarajevo ponovo oduševio građane

Svoje sposobnosti ponovo je pokazao profesionalni vozač Adnan Kalkan, zaposlen u Domu zdravlja Sarajevo. Uz pomoć vatrogasaca i dvije socijalne radnice uspješno izvučena starica životno ugrožena iz zgrade sa trećeg sprata.

Pored profesionalnog stava na djelu je pokazana i silna fizička spremnost.

 Oduševljeni su bili i prisutni stanari koji su gledali akciju spašavanja nepokretne starice u jako teškom zdravstvenom stanju. Tvrde da je starica bila sama i zaključanu u stanu.

Ovo nije prvi put da su građani oduševljeni Adnanom na njegovom radnom mjestu.

Prije par mjeseci je pokazao i svoje vozačke sposobnosti, kada je u roku od pet minuta stigao iz COVID ambulante Saraj Polje do Opće Bolnice “Abdulah Nakaš” i time pomogao da se spasi život mlade ženske osobe (21).

“Želimo da se zahvalimo vozaču iz Doma zdravlja “Novi Grad” Adnanu Kalkanu koji je u periodu najveće saobraćajne gužve uspio sigurno transportovati životno ugrožemog mlađeg pacijenta (21. godina – COVID pozitivna) od COVID ambulante Saraj Polje do Opće Bolnice “Abdulah Nakaš” za nepunih pet minuta.

Zaista me zadivio svojom sposobnošću i snalažljivošću u borbi da se jedan mlad život spasi.

Još jednom, hvala ti kolega Adnane u ime cijelog kolektiva i u pacijentove porodice”, izjavio je tada dr. Munid Rizvanović, piše portal Crna Hronika. /Izvor: radiosarajevo.ba/

Prethodni članakPoslali je da napravi priču o kući strave: Zbog onog što joj se tamo desilo proklela je sopstvenu sudbinu
Sljedeći članakZagreb / Poznata voditeljica preživjela dramu: “Zvali su me iz policije…”