Naslovnica Zdravlje OJAČAJTE IMUNITET PRIJE ZIME, UZIMAJTE OVE 3 NAMIRNICE: Dr. Nestorović savjetuje

OJAČAJTE IMUNITET PRIJE ZIME, UZIMAJTE OVE 3 NAMIRNICE: Dr. Nestorović savjetuje

372
0

OJAČAJTE IMUNITET PRIJE ZIME, UZIMAJTE OVE 3 NAMIRNICE: Dr. Nestorović savjetuje

Dr Branimir Nestorović otkrio je na koji način možemo da ojačamo imunitet bez korišćenja farmaceutskih lekova.

Dr Nestorović je definitivno trenutno najpopularniji ljekar u Srbiji, ali i šire, bilo da ga osporavaju ili mu se dive i vazvalni su mu jer im je izliječio dijete. Zato njegove izjave veoma privlače pažnju, posebno kada dijeli savjete o tome kako da se liječimo na prirodan način.

Isti je slučaj sa njegovim izjavama za magazin.novosti.rs gdke je sumirao svoja iskustva sa pacijentima i otkrio tajne nekoliko metoda alternativnog liječenja. On je objasio i šta je ajuverdska medicina.

– Ajurveda je nastarija medicina na svijetu. Ajurvedske biljke imaju odlične efekte, ali je po meni važniji princip dovođenja tijela u ravnotežu sa okolinom. Principi ajurvede su filosofski, ne radi se o liječenju bolesti, već postizanju ravnoteže između čovjeka i sredine – objasnio je doktori i savjetuje:

– Ima mnogo načina za podizanje imuniteta. jedan je šetnja na hladnom vazduhu, u trajnju do sat vremena. Drugi je boravak u sauni, takođe do sat vremena. U ishrani korisiti hranu bogatu vlaknima, povrće, najmanje dva puta sedmično morska riba. po mogućnosti pečena.

Kopriva, bijeli luk i orah

– Definitivno znamo da psihički stres dodovodi od ozbiljne supresije imunog odgovora. Stres aktivira odgovor koji u osnovi ima aktivaciju simptokusa, a to sve ide na uštrb aktivnosti imunog sistema i intelektualnih funkcija. Stoga je postizanje stanja relaksacije, vežbama disanja, dobrim snom, meditacijom uvijek dobro za imuni sistem – savetuje poznati doktori preporučuje tri narodna leka za jačanje imunog sistema:

– Na prvom mjestu je list koprive, na drugom bih uvek stavio beli luk, a treće mjesto orah. Kopriva sadrži brojne imunostimulatorne i antikarcinogene supstance, a beli luk i brokoli suprona jedinjenja koja su izraziti antioksidansi. Orah je namirnica sa puno korisnih materija, neke od njih, junglan na primjer su jedinstvene samo za njega.

Dr Nestorović kaže da prilikom liječenja treba koristiti sve što pomaže. Ako postoji efikasan lek, zašto ga ne koristiti. Ako neka biljka ima odlične efekte, na primjer imela u regulisanju šećera, kao imunostimulator i antikarcinogena biljka, zašto je ne korsititi.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)

Prethodni članak“Stoja se razleti kao violina i GUČE oko Milana”: Došla kod komšinice, pozvao je muž, pa nastao HAOS
Sljedeći članakTrudnica doživela UŽAS kada je uzela svekrvin telefon: Zbog jedne CIFRE saznala je gorku istinu