Dva putnika na Intenzivnoj, četiri operirana, oglasio se direktor bolnice: “IMAMO 5 MALOLJETNIKA, OD KOJIH JEDAN IMA TEŽE POVREDE”

Dva putnika na Intenzivnoj, četiri operirana, oglasio se direktor bolnice: “IMAMO 5 MALOLJETNIKA, OD KOJIH JEDAN IMA TEŽE POVREDE”

Josip Samardžić ravnatelj Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” Slavonski Brod, u Dnevniku N1 govorio je o stanju teško ozlijeđenih.

Rekao je da su liječničku pomoć nakon prometne nesreće zatražila 42 putnika.

“Zadržali smo ih na liječenju. Njih 15 ima teške tjelesne ozlijede, a dva stradalnika su smještena u Jedinicu intenzivnog liječenja i nad njima se provode svi postupci intenzivne skrbi. Četvero je operiranih. Stanje stalno nadgledamo”, rekao je.

Djeci su pružili psihološku pomoć, dodaje Samardžić. “Imamo 15 maloljetnika, od kojih jedan ima teže ozlijede.”

Problem s identifikacijom putnika su riješili.

“Imali smo veliku pomoć Ministarstva unutarnjih poslova i veleposlanstva Kosova. Imamo imena ljudi koji se nalaze u brodsko-posavskoj bolnici”, rekao je.

Samardžić je govorio i za RTL Danas o stanju teško ozlijeđenih.

“Od ranog jutra, nakon što smo od hitnih službi dobili dojavu da se radi o velikoj prometnoj nesreći, napravili smo parcijalnu mobilizaciju djelatnika bolnice i bili smo spremni za doček 42 pacijenta koji su potražili liječničku pomoć. Od njih 42, njih 15 ima teže tjelesne ozljede, od kojih je četvero bilo podvrgnuto kirurškom tretmanu, a dvije osobe su u Jedinici intenzivnog liječenja”, rekao je Samardžić.

Također je naglasio: “Zahvalni smo svim hitnim službama koje su brzo odreagirale, a ja sam posebno zahvalan djelatnicima ove bolnice, kao i djelatnicima Hitnog bolničkog prijema te djelatnicima odjela anestezije i kirurgije, koji su iznijeli najveći dio ovog posla.”

“U ovakvoj nesreći velikog intenziteta imamo široku lepezu dijagnoza, važno je reći da kod teže ozlijeđenih, kod ove dvojice koji su u Jedinici intenzivne, riječ je o politraumi koja predstavlja ozljedu više organskih sustava i ugrožava život, ali za sada su svi pacijenti pod kontrolom i stabilni, kao i ovo dvoje, i ne zahtijevaju akutnu kiruršku terapiju”, rekao je.

Jedna osoba je poslana na liječenje u Zagreb.

“Riječ je o pacijentu kojeg su odmah djelatnici Hitne medicinske pomoći proslijedili u Novu Gradišku, a nakon inicijalne obrade ustanovljeno je da je potrebno liječenje u tercijarnom centru te je tamo upućen”, objasnio je Samardžić.

Što se tiče identifikacije osoba, ravnatelj je rekao da je u početku postojala jezična barijera, ali, uz sudjelovanje i pomoć službenika Ministarstva vanjskih poslova i veleposlanstva Kosova, identifikacija pacijenata je ostvarena te su poznata sva imena. Izvor:index

Ostavite komentar