Aleksandri se sin probudio pričajući nepoznatim jezikom: Potom je uzeo olovku i napisao nešto nevjerovatno

Argentinka Aleksandra Perez podijelila je sa pratiocima na društvenim mrežama priču koja joj se dogodila pretprošle nedjelje u kući.

Aleksandrin šestogodišnji sin Hulio probudio se ujutro pričajući nekim potpuno nerazumljivim jezikom. Dok ga je majka zbunjeno posmatrala, Hulio je otišao u kuhinju ljut što mu Aleksandra nije donijela toplu šolju čokolade kako je tražio.

– Bila sam preplašena. Djelovao je kao da mjesečari, nešto je mrmljao a bilo je osam ujutro. Pokušavala sam da ga smirim, mislila sam da izmišlja neki jezik namjerno da bi me iznervirao. Potom je doručkovao, pa je sjeo za sto nešto da piše i crta – napisala je Aleksandra na Instagramu.

Kada je završio šta je želio za stolom, mali Hulio pozvao je majku rukom da mu se pridruži.

– Pokazao mi je neki crtež na kom je bio sa drugom iz komšiluka, s kojim je svaki dan. Ono što me je frapiralo je što je na papiru napisao neke riječi, odnosno slova, koja su mi bila potpuno nepoznata. Izgledala su kao da su kineska, ali nisam bila sigurna. Kako to da moj sin preko noći zna da piše kineski – pitala se Aleksandra.

Zato je pozvala majku dječaka iz komšiluka da joj se pridruži na kafi. Došao je i taj dječak, godinu dana stariji od Hulija, s kojim je poslije igrao nešto na telefonu.

– U jednom momentu čula sam ih obojicu kako pričaju na tom istom jeziku. Gurnula sam komšinicu sugerišući joj da obrati pažnju na to što pričaju. Ona je počela da se smije – dodala je Argentinka.

U razgovoru sa komšinicom uspela je da odgonetne o čemu se radi i kako je Hulio znao da priča drugim jezikom.

– Sa tim dječakom je posljednjih nedjelja intenzivno igrao neku igru sa kineskog tržišta u kojoj, kad se stave slušalice, igrač može da čuje drugi jezik i oponaša ga. Njima dvojici to je ušlo u krv. Znate kakva su djeca, upijaju sve kao sunđeri. I tako je moj sin počeo da priča nekim jezikom nalik na mandarinski. I slova koja je pisao definitivno su bila iz te igrice – napisala je Aleksandra.

Pratioci su bili oduševljeni njenom pričom, mada su joj neki skrenuli pažnju da ne daje toliko sinu telefon ako ne zna šta radi s njim u rukama.

“Mogao je tako ko zna šta loše da vidi ili nauči, a da ti to ni ne znaš”, “Ja mom sinu od osam godina i dalje ne dajem telefon i ništa mu ne fali”, bili su neki od komentara, piše Objektiv. (haber.ba)

Ostavite komentar