OD DANAS NOVA PRAVILA ZA ULAZAK STRANACA U SRBIJU! Putnicima iz OVIH zemalja potrebna potvrda o POTPUNOJ vakcinaciji!

U Srbiju od danas mogu ući stranci sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji koju izdaju Gruzija, Monako, Kipar, Liban, Moldavija, San Marino, Tunis, Hrvatska i Slovačka.

U skladu sa novom odlukom Vlade Srbije, takođe od danas, iz 16 zemalja će se u Srbiju moći ući sa potvrdom o preležanom kovidu, pozitivnim pi-si-ar ili antigen testom, od kog nije prošlo manje od 14 dana ili više od 6 meseci.

Na tom spisku su Luksemburg, Andora, Španija, Austrija, Bugarska, Grčka, San Marino, Slovenija, Tunis, Turska, Hrvatska, Rumunija, Nemačka, Sjedinjene Američke Države, Švajcarska i Danska.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić je, pozdravljajući tu odluku vlade, rekla da se očekuje da u najskorije vreme i građanima Jermenije, Sirije i Egipta bude omogućen ulazak u Srbiju samo da potvrdom o potpunoj vakcinaciji.

Ona je ocenila da posle ove vladine odluke o ulasku stranaca u Srbiju, možemo očekivati još veći priliv stranih turista i značajnu ekonomsku dobit i navela da je devizni priliv od turizma povećan za 29,3 odsto u odnosu na prošlu godinu. /Izvor: Pink.rs/

Ostavite komentar