NEZAPAMĆEN SLUČAJ U HISTORIJI MEDICINE: Beba preživjela abortus!

Britanka Viki Harper (24) saznala je da je treći put u drugom stanju, pa je zbog loše materijalne situacije odlučila da abortira. Viki već ima dvoje djece – Rosa (2) i Lejlu (5), i u jako je teškoj materijalnoj situaciji tako da u tom momentu nije bila spremna za treće dijete, ali je prošlog juna zaboravila jedan dan da popije kontraceptivnu pilulu i tako je ostala u drugom stanju.

– To je bila najteža odluka ikada za mene. Djecu volim najviše na svijetu, oni su moje blago, ali tada nisam imala snage za treće – ispričala je Viki koja živi na sjeveru Škotske.

Otac njene djece je mlađahni Kinan Mekivor (19) koji je po zanimanju stolar i nažalost ne zarađuje mnogo novca. On joj je tada rekao da mora sama da odluči šta će uraditi, te da će je podržati u svemu. Tada je Viki prelomila da ode na hirurški prekid trudnoće, koji je trebalo da uz pomoć vakuuma ukloni plod.

– Kinan je išao sa mnom kod doktora. Držao me je za ruku. Malo sam plakala, ali znali smo oboje da je to najbolje rješenje – objasnila je ona.

Kako je ispričala, još istog dana shvatila je da nešto nije u redu.

Foto: Agencije
– I dalje sam bila umorna i imala vrtoglavicu, a dva puta sam se prije toga porađala i znam tačno kako sve to izgleda – istakla je Viki.

Zato je kod kuće uradila test na trudnoću i on je bio pozitivan. Doktor joj je rekao da je moguće da su neki trudnički hormoni i dalje u njenom tijelu, te da nema razloga da brine.

– Poslije toga menstruaciju nisam dobila dva mjeseca, i bila sam sigurna da je beba i dalje tu – priznala je.

Devet sedmica nakon neuspjelog abortusa uradili su joj ultrazvuk, koji je jasno pokazivao da je trudna. Ponovni abortus nije bio moguć jer se nalazila u 16. sedmici trudnoće, a poslije 12. sedmice ti zahvati se rade isključivo u vanrednim situacijama, ukoliko prijeti veća opasnost po majku ili plod – inače je abortus u tim slučajevima jako opasan po zdravlje majke.

Tada je odlulčila da ipak rodi bebu. Početkom marta, Viki je na svijet donijela predivnog dječačića Džeka koji je potpuno zdrav.

– On je posebno dijete. Mnogo ga volim. Ispričat ću mu sve ovo kada bude dovoljno odrastao da shvati zašto sam željela da postupim tako. Sada sam sretna što je preživio i volim ga više nego što sam ikada mislila da ću nekoga volleti – dodala je Britanka. /Izvor: magazin.ba/

Ostavite komentar