U trgovini u Pločama među bananama nađeno 18 kilograma kokaina

JUTROS je u Pločama u jednom trgovačkom centru među bananama pronađeno 18 kilograma kokaina, javljaju Ploče online.

Kokain koji je bio skriven među kutijama banana pronašla je djelatnica trgovine u Pločama koja je odmah pozvala policiju.

Među Pločanima se nagađa o tome kako je kokain došao u trgovinu, no zasad nema dokaza da je povezan s nedavnim rekordnim zapljenama kokaina iz Ekvadora koji je stizao u luku Ploče gdje je i zaplijenjen.

U poslijepodnevnim satima oglasila se policija. Potvrdili su raniju informaciju da je nađeno 18 kilograma kokaina

“Jutros oko 7 sati Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaprimila je dojavu jednog trgovačkog lanca u Pločama o pronalasku sumnjive materije među paketima u kojima su se nalazile banane”, piše policija.

“Policijski službenici izašli su na mjesto dojave te su preliminarnim vještačenjem utvrdili da se radi o kokainu.

Pronađeno je 16 paketa u kojima je bruto mjerenjem izvagano 18.2 kilograma kokaina. Policijski službenici izuzeli su pronađeni kokain te započeli s provođenjem kriminalističkog istraživanja”, stoji u priopćenju policije.

USKOK prije par dana podigao optužnicu za drugi slučaj kad je u Pločama među bananama pronađen kokain

Ovo otkriće, kako je zasad poznato, nema veze s događajem od prije nekoliko mjeseci kad je u luki Ploče među bananama pronađeno 56 kilograma kokaina.

USKOK je, nakon provedene istrage, prije nekoliko dana pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv Olivera Čokare (47), Anđela Oršulića (35) i Gorana Bebića (41) zbog krijumčarenja 56 kilograma kokaina iz Ekvadora preko luke Ploče.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete okrivljenika, izvijestilo da se Čokara, Oršulić i Bebić terete da su se od ožujka 2020. do 6. ožujka ove godine povezali s nepoznatom osobom iz Ekvadora te jednim kupcem radi krijumčarenja kokaina iz Ekvadora i njegove daljnje preprodaje u Hrvatskoj. USKOK je precizirao da je Čokara sa za sada nepoznatom osobom dogovorio kupoprodaju i preuzimanje kokaina, koji je nepoznata osoba iz Ekvadora, sukladno narudžbi, sakrila u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je jedna tvrtka preko luke Ploče iz Ekvado ra uvezla banane. Izvor:  Index

Ostavite komentar