Sin Šabana Šaulića biće generalni konzul u Cirihu!

Mihajlo Šaulić, sin pokojnog pjevača narodne muzike Šabana Šaulića biće novi generalni konzul Srbije u Cirihu, saznaje “Nova”. Procedura Šaulićevog postavljenja na mjesto generalnog konzula je pri kraju.

„U Cirih je poslata depeša da se traži rezidencija za novog generalnog konzula, a to znači da je sama procedura ili završena ili je pri kraju“, otkriva izvor “Nova” iz diplomatskih krugova.

Tajna savršenog lica, izgledajte svježe i mlado uz…

Ovaj prijedlog trebalo bi da prođe na nekoj od narednih sjednica Vlade, jer ambasadore i generalne konzule bira Vlada, piše Nova.rs.

Koliko je poznato, Šaulić do sada nema diplomatsko iskustvo.

„Mihajlo Šaulić je bio na dva sastanka u Ministarstvu spoljnih poslova kod Nikole Selakovića, došao je s majkom. U biografiji stoji da je menadžer i to je sve“, kaže sagovornik Nove.

Odluka da Šaulić ode u Cirih je skandalozna.

„U konzulate idu konzularci, posebno tamo gdje imamo veliku dijasporu, što je ovdje slučaj. To podrazumijeva mnogo administrativnog posla, nema nikakvih političkih ili bilateralnih poslova, jer u Švajcarskoj imamo ambasadu. Ljudi u MSP su ljuti jer Šaulić nije čovjek iz kuće“, kaže izvor “Nove”.

I ranije pozicije na kojima je bio Mihajlo Šaulić vezivale su se za političke kontakte, uglavnom njegovog oca.

Kako se ranije pisalo, on je završio ekonomiju na Bekingenskom univerzitetu u Londonu, a kako je sam tvrdio, bavio se marketingom u Italiji.

Godine 2008. postao je savjetnik za odnose sa medijima u Ministarstvu infrastrukture, na čijem čelu je bio Milutin Mrkonjić, a kada je u septembru 2013. godine Mrkonjić prestao da bude ministar, i Šaulić junior je ostao bez posla.

Šaulić mlađi od 1. marta 2017. godine bio je na poziciji trećeg savjetnika direktorke PIO fonda Dragane Kalinović, čije se ime i ranije kroz medije provlačilo i povezivalo sa rasipanjem novca. Njegova plata u PIO fondu bila je 93.000 dinara, a mediji su pisali da mu je upravo Milutin Mrkonjić pomogao da se zaposli.

Sada odlazi na daleko plaćenije mjesto, a osim toga pitanje je i šta ga je preporučilo. U praksi se rijetko dešava da neko bez diplomatskog iskustva odmah postane “broj 1” u nekom od diplomatsko-konzularnih predstavništava. Time se i drugima u Ministarstvu spoljnih poslova šalje loša poruka, ali i zemlji domaćinu. Izvor: Nova.rs

Ostavite komentar