Tužno da tužnije ne može: Evo šta je rođak stradalog Edvina Macanovića napisao

U četvrtak 15. jula, u Begovim kafanama u Cazinu, u saobraćajnoj nesreći smrtno je stradao Edvin Macanović “Žuti”.

“U normalnim okolnostima 16. 7. 2021. godine, u petak sam trebao da ti čestitam tvoj 19-ti rođendan, da te zagrlim, poljubim poželim puno zdravlja, da ti kažem da te volim i da ostaneš onakav kakav si bio do sada, a bio si i ostaješ naš ponos, naša radost, naša duša i naše sve.

A ne sada ovako da pišem sa mnogo bola, slomljeniim srcem i suzama u očima jer tuga, praznina i bol koju ostavljaš za sobom je prevelika a to je ono što nikada proći neće, ništa više isto biti neće… Ali Uzvišeni Allah zna ono što mi ne znamo, i neka je hvaljen i slavljen gospodar svega što je na nebesima i na zemlji.

U svoj ovoj tuzi i tmini tračak svjetlosti, snage i utjehe mi je što znam da svoj zadnji Ramazan si svaki dan ispostio iako si radio i nije ti bilo lako, ali unatoč svemu moj “Žuti” nije odustajao. Kao i to da si prije nekoliko dana svome Babi rekao da i ti Kurban ispred sebe si nanijetio.

Ako Bog da zaklat ćemo Kurban i nanijetiti za tvoju čistu i plemenitu dušu i podjeliti našem komšiluku. Molim Allaha da nas sjedini na vječnom svijetu u Džennetu gdje ima sastanaka a nema više rastanaka da opet vidim tvoj najljepši osmijeh, da te zagrlim jer već sada mnogo fališ… Voli te tvoj Asmir a znam koliko si i ti volio mene”- napisao je rođak stradalog Edvina, Asmir Macanović. Izvor:  Cazin.net

Ostavite komentar