Sačmaricom upucao muzičara u natkoljenicu…

Pripadnici Policijske stanice Srbac uhapsili su M. K. iz Srpca, osumnjičenog da je upotrebom vatrenog oružja nanijelo povrede državljaninu Srbije.

M. K. je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanja opće opasnosti, saopćeno je iz Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Povrijeđeni je prevezen u Univerzitetski klinički centar RS na dalje zbrinjavanje.

Policijskoj stanici Srbac je u 2:15 sati prijavljeno da je u prostorije zdravstvene ustanove u toj općini dovezeno lice sa povredama lijeve natkoljenice, koje je zadobilo od vatrenog oružja.

Policija je po prijavi utvrdila da postoje osnovi sumnje da je lice M. K. iz Srpca u mjestu Povelič, upotrebom vatrenog oružja nanijelo povrede natkoljenice državljaninu Srbije.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri protiv lica M.K. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Srna nezvanično saznaje da je osumnjičeni Mile Kovačević (24) iz Srpca nestručnim rukovanjem sačmaricom, bez namjere nanio povrede muzičaru Dragoslavu Bučiću (32) iz Loznice, odnosno da je riječ o nesretnom slučaju. fokus.ba

Ostavite komentar