ZA NJEGA UVEK POLA KRVAVOG KEŠA! Otkriveno kako su zemunci delili novac nakon zlodela koja su činili

Najjači kriminalni klan devedesetih. Kaže se da su hladnokrvno sejali smrt. Svako od njih individualno, a kao grupa počinju da deluju 1997. godine. Zemunski klan.

Grupa je u periodu od 2000. do 2002.godine počinila 17 ubistava – uglavnom pripadnika konkurentskih klanova. Za to je dokazana njigova krivica, kao i za tri otmice i dva teroristička akta. Ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića bilo je poslednje delo ove bande. Oni su uhapšeni i pravosnažno osuđeni pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal u Beogradu.

Širi sastav članova svih klanova pod komandom Legije i Spasojevića činilo je više od 200 ljudi. Oni su bili profesionalni kriminalci i to je bila industrija kriminala. Ovo su reči Jovana Prijića, prvog specijalnog tužioca za organizovani kriminal u Srbiji, izgovorene u završnoj reči protiv pripadnika “zemunskog klana”.

– Oni su hteli brzu lovu, nisu slušali Čumeta koji im je rekao da rade legalno, kao on, gradiš auto-put, lova samo kaplje, ali oni nisu hteli da čekaju, nego otmu Miškovića i za sat vremena uzmu 8 miliona maraka. Pola njima, pola Legiji.

 Kako je Žabac rekao, tako su krenule da se nižu otmice jer u tome je bila “lagana lova”.

– Otmice su im se baš osladile. A niko ih nije dirao. Legija se tu pravio dobročinitelj, pomogne da se vrati oteti čovek. Frajer, uzme pola sebi, a drugu polovinu ceo Zemunski klan deli, pošto je Legija držao policiju i pravosuđe, oni bez njega nisu ništa mogli.

– Čume je napravio Zemunce. Dok je on imao ferarija, Duća je vozio golfa keca. Sećam se da je išao Čumetu po gorivo, donosio ga u kanisteru. Čume je tad bio Bog i batina. Svi su trčali oko njega. Duća i njegov kum Mile su bili nerazdvojni, posle im se priključio Vuk policajac. Kalinić je bio glavni pucač klana, on je sve rokao. Jedino je Legija tražio da on lično ubije Čumeta, ali mu je zaglavio metak, posle sam ga ja zezao zbog toga. Duća i Legija su mi nudili pare da namestim Čumeta, ja sam rekao ne dolazi u obzir, to mi je drug – ispričao je Žabac za Balkan Info. /Izvor:srbijadanas.com/

Ostavite komentar