Mravi vam opsjedaju kuću? Evo načina da se totalno riješite ovih napasti!

Jeftina smjesa koju možete spremiti za čas sadrži proizvode koje svi imamo u domu. Neophodno je malo vremena, posvećenosti i dosadni insekti će biti istrebljeni.

Većina nas na policama ima so, šećer, sirće i prašak za pecivo ili limuntus. Kada ove proizvode pomiješate sa eteričnim uljima i začinima, efikasno ćete otjerati mrave iz prostorija doma.

Ove male štetočine napadaju hranu i sobne biljke, a nekada se toliko namnože da izgleda kao da su okupirali kuću.

Sve što treba da uradite za pripremu ove smjese jeste da napravite prirodno sredstvo protiv mrava tako što ćete u sirće sipati vodu, u razmjeri 2:1 i naprskati mjesta na kojima se nalaze.

Mravi napadaju hranu i sobne biljke

Druga smjesa koju možete iskoristiti sadrži sodu i šećer u prahu. Ove dvije supstance nanesite na mjesta na kojima se skupljaju i otjeraćete ih za tili čas.

Još jedan trik sadrži tečnost za sudove, a njega ćete pripremiti tako što ćete u prokuhalu vodu dodati malo sapunice i naprskati na kritična područja.

Najslađe smo ostavili za kraj, a to je da im pripremite obrok koji će pojesti i uginuti. Pripremite griz od kukuruznog brašna i ovsa, koji ćete im „poslužiti“. Mravi ovaj obrok neće moći da svare i uginuće. (novi.ba)

Ostavite komentar