Od 15. jula nova stroga pravila za ulazak u Sloveniju-upozanjte se obavezno

Od 15. jula nova stroga pravila za ulazak u Sloveniju- upoznajte se obavezno Na jučerašnjoj sjednici, Vlada Republike Slovenije usvojila je nova pravila za ulazak u ovu državu. Naime, pri ulazu u R Sloveniju, a radi suzbijanja zaraze koronavirusom, od 15. jula 2021. godine ukida se lista zemalja na kojoj su, između ostalih, bile sve zemlje Zapadnog Balkana.

Dakle, od 15. jula, u R Sloveniju će se moći putovati jedino uz tzv. 3G pravilo- testiran/ vakcinisan/ oporavljen. Kada je riječ o PCR testu, on ne smije biti stariji od 72 sata, dok antigen ne smije biti stariji od 48 sati. Ako ste preboljeli koronavirus morate imate potvrdu da je to bilo u okviru zadnjih 6 mjeseci, naveli su iz Vlade Slovenije.

Za sve druge osobe- karantena od 10 dana. Ali, uz pokazivanje garancije da osoba ima gdje provesti tih 10 dana karantene. Ako to nema, neće moći ući u Republiku Sloveniju. Ovim se pokazalo da je Slovenija trenutno jedna od prvih zemalja koja na snagu vraća oštri režim prilikom ulaska. Kako će se sve ovo odraziti na ljuce koje ulaze u ovu zemlju, biće poznato ubrzo nakon 15. jula. Izvor: Cazin.NET

Ostavite komentar