Naslovnica Zanimljivosti Medvjed izvukao ženu iz šatora i usmrtio je

Medvjed izvukao ženu iz šatora i usmrtio je

188
0

Medvjed izvukao ženu iz šatora i usmrtio je

Medvjed grizli usred noći je jednu ženu izvukao iz šatora u selu u Montani, u SAD, i ubio je prije no što su kamperi koji su bili na tom mjestu stigli pokušati da je spase, objavile su vlasti.

Zbog čega dolazi do upale i kamena u bubregu i kako čistiti bubrege i čuvati ih zdravim?

Iz prirode za vas! Najučinkovitiji gel protiv bolova u kostima i zglobovima je tu!

Jednostavnim trikom se riješi psorijaze u roku od 24h!

Leah Davis Lokan (65), medicinska sestra iz Kalifornije, iskusna biciklistkinja, bila je sa sestrom i jednim prijateljem na dugom turističkom putovanju biciklima.

Zaustavili su se kod jednog sela da bi prenoćili u prirodi, ali se ubrzo pojavio medvjed i tumarao oko njihovih šatora. Vjerujući u snagu spreja od kojeg bježe životinje, oni su ipak odlučili da ostanu da spavaju na tom mjestu, ali medvjed se vratio i ubio ženu.

Kamere za nadzor su snimile medvjeda od oko 180 kilograma koji je po selu noću tragao za hranom i upao u jedan kokošinjac gdje je pojeo nekoliko kokoški.

Lokalne vlasti i uz pomoć helikoptera tragaju za medvjedom da bi ga ubile, a nadaju se da će se uhvatiti u neku od zamki postavljenih u blizini.

Medvjedi grizli su posljednjih godina sve veća napast na Sjevernim Stjenovitim planinama jer su zakonom zaštićeni, množe se i šire na nova područja gdje dolazi sve više ljudi željnih avanture.

Računa se da u tom kraju i dalje ka sjeveru, do granice Kanade, živi oko 1.000 grizlija što je njihova najveća koncentracija u SAD.

Ima smrtonosnih napada na ljude, ali su veoma rijetki: za posljednjih 20 godina bila su samo tri, uključujući i najnoviji, ovonedjeljni, kaže američka Služba za zaštitu prirode. Izvor:  N1

Prethodni članakPronađen mrtav hrvatski vojnik, treći u mjesec dana
Sljedeći članakNovi zemljotres potresao Hrvatsku: Građani pišu da dugo nije bilo ovako