Nemjerljiva tuga na Floridi: Vatrogasac pronašao tijelo vlastite kćeri (7) u ruševinama

Uz dva nova tijela otkrivena u ruševinama srušene zgrade na Floridi, među kojima kći jednog vatrogasca iz Miamija, ima 20 stradalih, uz 128 koji se još vode kao nestali, objavile su vlasti u petak.

“Jučer navečer smo pronašli dvije nove žrtve. Jedna od tih žrtava je sedmogodišnja kći vatrogasaca iz Miamija”, objasnila je u petak gradonačelnica Miami-Dade, Daniella Levine Cava na konferenciji za novinare.

“Sve noći nakon što se zgrada srušila su bile neizmjerno teške za sve, ali posebno prošla noć”, rekla je gradonačelnica dan nakon dirljivog posjeta Joea Bidena koji je proveo nekoliko sati sa spasiocima i obiteljima.

Broj osoba koje se vode kao nestale je s 140 došao na 128, rekla je Daniella Levine Cava i 188 stanara zgrada je spašeno.

Potrage za preživjelima su na nekoliko sati prekinute u četvrtak jer je prijetilo dodatno rušenje dijelova zgrade, ali zatim su predvečer nastavljene.

Veći dio dvanaesterokatnice Champlain Towers South srušio se 24. lipnja u 1,20 za ponoći.

Očekuje se da će se uragan Elsa, koji se trenutačno nalazi iznad Barbadosa približiti se Floridi između ponedjeljka i utorka i mogao bi dodatno omesti potrage, navele su američke meteorološke službe. Izvor:  24 sata

Ostavite komentar