SAD SMO IM I MI DOBRI ZA VAĐENJE SEZONE Više ne treba uplata smještaja: Stigla nova pravila za ulazak bh. građana u Hrvatsku, dovoljno je samo ovo…

Božinović je govorio i o korištenju covid-potvrda za ulazak na događaje

Članovi vlade su održali sjednicu Užeg kabineta. Nakon sjednice ministar unutarnjih poslova Davor Božinović daje izjavu za medije o digitalnim covid-potvrdama.

“Svi koji imaju te potvrde, moći će bez ikakvih ograničenja doći i ulaziti u Republiku Hrvatsku”, otkrio je. “Svi oni koji potvrde nemaju, morat će predočiti negativan ne stariji od 48 sati, potvrdu o preboljenju koronavirusa ili da su cijepljeni. Novost je da i osobe iz trećih zemalja više ne moraju imati poseban razlog za dolazak u Hrvatsku”, rekao je Božinović.

Ovo znači da od sada građani Srbije i BiH za ulazak u Hrvatsku trebaju imati jednu od tri potvrda – onu za cijepljenje, preboljenje ili negativan test.

Božinović je govorio i o korištenju covid-potvrda za ulazak na događaje.

“Što se tiče upotrebe digitalnih potvrda na nacionalnoj razini, njihova će se uporaba odnositi na klubove, koncerte, manifestacije i druga događanja koja se odnose na više okupljanje više od 100 ljudi”, ističe ministar. (DEPO PORTAL/dg)

Ostavite komentar