Naslovnica Zanimljivosti ISAK ŠABANOVIĆ POKAZAO GDJE ŽIVI, ZAVIRITE U NJEGOV DOM: Tek da vidite...

ISAK ŠABANOVIĆ POKAZAO GDJE ŽIVI, ZAVIRITE U NJEGOV DOM: Tek da vidite spavaću sobu, 1 DETALJ RASPAMETIO SVE (FOTO, VIDEO)

235
0

ISAK ŠABANOVIĆ POKAZAO GDJE ŽIVI, ZAVIRITE U NJEGOV DOM: Tek da vidite spavaću sobu, 1 DETALJ RASPAMETIO SVE (FOTO, VIDEO)

Isak Šabanović, takmičar “Zvijezda Granda” za kojim od početka takmičenja vlada veliko interesovanje, otvorio nam je vrata svog doma u Bijelom Polju, gdje živi sa roditeljima i bratom.

– Welcome to my world (dobrodošli u moj svijet). Ovo je moj dom, tu sam rođen u cvijeću livada – poručio je Isak pjevajući i odmah nam se požalio da ne zna u koju će kameru prije da gleda, pa je pojurio u dnevni boravak.

Pri ulasku, odmah se primjeti da u domu Šabanovića preovladavaju bijeli i sivi donovi, kao i da ima mnogo dekorativnih figura, porodičnih fotografija i originalnih slika.Kaže da je za uređenje enterijera bila zadužena isključivo njegova mama Vanja.

– Ovo vam je dnevna ilti primaća soba. Izvolite, sjedite – poručuje Isak i u istom dahu nastavlja:

– Sve ove slike je radila moja majka. Ona je novinar, a inače voli i da slika, da pravi kolače, medenjake i to one što prodajemo za osmi marti. Sad ću da vam pokažem, dao bih vam i da probate, ali je od decembra.

– Idemo u moju sobu – poručuje i hitrim koracima vodi nas u svoj momački kutak.

Pažnju je privukao zid na kojem su ispisali stihovi njegovog omiljenog pjevača Tife i pored toga datum koji ima posebno značenje za njega.

– Zanima vas zašto baš Tifa, pa volim Tifu. I tu na zidu piše 6.7.2013., tad sam napunio 18 godina, a istog dana je bilo i 33 godine od kad Tifa postoji – objašnjava roker. Pored stihova pjesme “Diznilend” i njemu bitnog datuma, zid momačke sobe krasi i lik omiljenog pjevača, kao i logo omiljenih grupa- “Vatrenog poljupca”, “Bijelog dugmeta” i “Riblje čorbe”.

– Ćale je svirao na ovoj klavijaturi, mnogi muzičari su svirali na njoj, a i ja sam učio na istoj. Sad radi samo klavir, neke dirke uopšte i ne rade, nema više ni dinamiku, dirke su zaprljane –  objašnjava, pa nam demonstrira kako je na tako staroj klavijaturi vežbao za “Zvezde Granda”.

U razgovoru za Grand Online, njegova majka Vanja priznaje da joj je prazna kuća od kad se Isak takmiči u “Zvezdama Granda”. Kaže nedostaje joj vrijeme kada je cijela porodica bila na okupu.

– Nekako on uvijek kad dođe kući unese neku radost – ističe njegova majka, dok na pitanje da li Isak može da odnese pobedu u ovoj sezoni, odgovara:

– Nemam neki osjećaj za takmičenje, samo znam da je on to što je pokazao u Grandu. Može da bude i peti i deseti u finalu, on je za mene svakako najbolji.

Po uzoru na majku, koja je novinar, Isak je “oteo” mikrofon i krenuo redom da predstavlja svoje članove porodice.

– Dok su me svi kudili, moja najveća podrška bila je moja nana, ona me je nagovorila da se bavim muzikom – kaže i s osijmehom nastavlja:

– I dalje mi nana daje pare, ako vas zanima. Za Bajram mi vazda po 10, 15 eura rokne u džep, jedino meni od unuka. Izdavaja me.

Kako izgleda dom Isaka Šabanović, pogledajte u videu. /Izvor: novi.ba/

Prethodni članakDragičević: Ubistvo moga sina moraju riješiti organi BiH, ne RS
Sljedeći članak(VIDEO) Radi već 54 godine i nikad nije uzela godišnji odmor…