Naslovnica Zanimljivosti Prijedor / U posljednji tren spasili mladića od utapanja: “Uspjeli smo ga...

Prijedor / U posljednji tren spasili mladića od utapanja: “Uspjeli smo ga reanimirati”

199
0

Prijedor / U posljednji tren spasili mladića od utapanja: “Uspjeli smo ga reanimirati”

Prijedorčani, Ami Dizdarević i Hari Avdagić sa suprugama su se čamcem vozili po rijeci Sani uz obalu kada su ugledali mladića koji je panično trčao nasipom uz obalu i vikao: “Pomozite, momak se guši”.

“U tom momentu skočio sam u vodu i dao se u potragu za mladićem koji je nestao pod vodom, dok je Hari ostao u čamcu i pratio situaciju. U jednom momentu, na dva ipo metra dubine, ugledao sam nepomično tijelo mladića. Povukao sam ga prema površini i kad sam izronio povikao sam: ‘Imam ga'”, priča Ami Dizdarević, piše Infoprijedor.ba

 U tom momentu i Hari Avdagić je skočio u vodu.

“Doplivao sam do Amija i pomogao mu da izvučemo mladića na obalu. Momak je baš krupan, jedva smo ga dovukli do obale i odmah pristupili reanimaciji. Bio je u besvjesnom stanju i nije imao puls. Nakon desetominutne stravične borbe uspjeli smo ga reanimirati dok su naše supruge pokušavale dobiti policiju i hitnu pomoć. Odahnuli smo kada je otvorio oči, a tad su se pojavili i olicajci i kola hitne pomoći”, rekao je još vidno uzbuđen, Hari Avdagić.

Policijska uprava Prijedor je oko 14 sati obaviještena da je u mjestu Gomjenica, od strane građana, pružena pomoć licu koje je u besvjesnom stanju uočeno u rijeci Sani.

Utvrđeno je da se radi o maloljetniku koje je nakon ukazane medicinske pomoći od strane Službe hitne pomoći Doma zdravlja, Prijedor prevezeno u UKC Banja Luka.

Kako se nezvanično saznaje, mladić je u teškom stanju. /Izvor: radiosarajevo.ba/

Prethodni članakNevjerovatan prizor: Džinovska životinja plivala u plićaku, plivači ostali smireni (VIDEO)
Sljedeći članakFB / Hitna pomoć objavila snimak: Kako reagirati u slučaju gušenja djece i beba (VIDEO)