Naslovnica Zanimljivosti Dedo Abdulah u hladnoj prostoriji često zaspi gladan: Niko neće da mi...

Dedo Abdulah u hladnoj prostoriji često zaspi gladan: Niko neće da mi dođe

264
0

Dedo Abdulah u hladnoj prostoriji često zaspi gladan: Niko neće da mi dođe

Abdulahu Kariću je neophodna medicinska pomoć, te ostala sredstva za život

Riješite se bolova, nelagode i vratite vašim zglobovima pokretljivost!

Zbog čega dolazi do upale i kamena u bubregu i kako čistiti bubrege i čuvati ih zdravim?

Probaj ovo i psorijaza će nestati u 24 sata

Starcu, Abdulahu Kariću (92) iz Sarajeva, koji je slijep, neophodna je medicinska pomoć, te ostala sredstva za život, poput hrane, odjeće, lijekova i kućne njege.

 Kao što je već poznato kao i većini predstavnika treće životne dobi ni ovom dedi penzija ne može pokriti osnovne životne troškove.

Abdulah zahtijeva na promjeni katetera, koji se nije mijenjao već 12 dana. Zbog svoje bolesti, nije u mogućnosti da se kreće, stoga odlazak u bolnicu nije moguć. Apeluje da medicinski tehničari dođu kod njega u stan i da mu zamijene kateter.

 – Treba mi urolog, kateter mi se mora promijeniti. Imam bolove koje teško podnosim. Niko ne želi da dođe, da mi promijene ovo, to je ukupno dvije minuta posla. Ne mogu više ovako. Imam proširenje vena, ne mogu da se krećem i odlazak u bolnicu nije moguć. Ne mogu sići sa četvrtog sprata, previše je rizično, na noge nisam stao duži niz godina – kazao nam je Karić.

 Kako navodi, od svoje penzije, koja je mala, mora izdvojiti pare za privatnog doktora da bi mu neko pomogao. Često zaspi gladan, u hladnoj prostoriji, te hranu i ostale neophodne namirnice teško nabavlja.

Apelom želimo da osiguramo sve neophodne stvari za Abdulaha, te da mu olakšamo pozne godine koje je dočekao. Naše malo, nekome znači mnogo. Izvor:  Avaz

Prethodni članakNajčešći razlozi zbog kojih muškarci vezu žele držati u tajnosti
Sljedeći članakŽena ubila supruga – agdom