Borba sa tumorom: Marija Kulić spas traži u čajevima i molitvama!

Marija Kulić vodi tešku bitku sa tumorom limfne žlijezde. Iako je operisana prije dva mjeseca, ljekari su joj prepisali tri ciklusa hemioterapije i zračenje, pa Marija pomoć traži u alternativnoj medicini kako bi sve ovo lakše podnijela.

– Vjerujem ljekarima, znam šta me sve čeka i spremna sam psihički na to. Proces je dug, ali se nadam najboljem. Zasad se dobro držim i sve podnosim kako treba. Imam mučnine i povraćanje poslije hemioterapija, izgubim snagu, apetit, budem baš loše volje, ali se polako vratim u normalu. Slušam i raspitujem se za razna ljekovita bilja – priča Marija.

– Čujem šta je kome pomoglo, pa probam i ja. Sigurno neće da mi škodi, a ako pomogne, super. Uzimam ih kao čajeve, neke biljke stavljam i u obrok, za jačanje imuniteta. Za ovu moju bolest kažu sa svih strana da je najbolja kopriva. Koristim je na sve moguće načine. Takođe su dobri pelin, peršun, bijeli luk, kao i jezgra koštice šljive i kajsije.

Sve se unosi svježe ili kao dodatak jelima. Svega se pridržavam, tako da neka nam je bog u pomoći, u molitvama pronalazim snagu – kaže Marija, koja je tek nedavno počela da koliko-toliko jede, pošto poslije operacije 20 dana sem vode i tečnosti ništa nije mogla da stavi u usta.

– Bukvalno ništa nisam mogla da jedem jer sam i krajnike operisala, pa idem na zračenja svaki dan. Zračim samo to mjesto gdje je bio tumor, ne oštećuju se druga tkiva. Slušam, pridržavam se svega, trudim se da budem jaka zbog sebe, Siniše koji takođe ima zračenja, ali i kćerki kojima smo još potrebni, baš kao i Miljani i unuku Željku – jaka je Marija. Kurir/Svet

Ostavite komentar