Naslovnica Zanimljivosti “Mreža” / Policija jutros u akciji uhapsila 29 ljudi: U toku potraga...

“Mreža” / Policija jutros u akciji uhapsila 29 ljudi: U toku potraga za još tri osobe

206
0

“Mreža” / Policija jutros u akciji uhapsila 29 ljudi: U toku potraga za još tri osobe

Policijski timovi Unsko-sanskog kantona, Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona danas su izvršili pretrese na 32 lokacije i uhapsili 29 osoba koje se sumnjiče za krivična djela zloupotreba droge i nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije.

U okviru akcije, kodnog naziva “Mreža IV”, u Zenici su uhapšene 23 osobe, u Sarajevu dvije i četiri u Srednjobosanskom kantonu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

 Akcija se sprovodi u saradnji sa Federalnom upravom policije i usmjerena je na hapšenje i procesuiranje osoba koja se sumnjiče za krivična djela zloupotreba droge i nedozvoljeno posjedovanje oružja i municije.

“Mreža IV”  / Pretresi u nekoliko gradova BiH: Cilj akcije – hapšenje dilera!

Pretresi su izvršeni s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu da posluže kao dokaz u daljem postupku, te lociranja i hapšenja osoba koje su mete akcije, piše N1.

Neki od osumnjičenih su već u pritvoru, a ova policijska akcija još nije završena, pa se može očekivati da će biti i još uhapšenih.

Portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Aldina Alić rekla je novinarima da je jedna osoba, koja je takođe meta akcije, već na izdržavanju kazne u zatvoru, da su dvije osobe u pritvoru iz prethodne akcije za trgovinu ljudima, a da se za tri osobe intezivno traga, te da je raspisana potraga.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “Mreža I”, “Mreža II” i “Mreža III”, koje su sprovedene u 2016, 2017. i 2019. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osba je uhapšen, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela koja su počinile osobe koja su bila meta operativnih akcija, navedeno je u saopštenju. /Izvor: radiosarajevo.ba/

Prethodni članak(VIDEO) PEVAČICA SAMO ZA REFREN DOBILA 5.000 €! Novčanice lete na sve strane, BAKŠIŠ čak i na podu dok ona VRCKA i UVIJA KUKOVIMA
Sljedeći članakPrijetnje Senadu Hadžifejzoviću: Stiglo saopćenje Općinskog suda u Sarajevu