Ljetovanje u Hrvatskoj: Evo koliko košta apartman, ko to može platiti?

Granice su otvorene, a na – što znači da je pred nama još jedna turistička sezona, piše hrvatski portal Net.hr.

Prvi veliki val turista u Hrvatsku je stigao protekle sedmice, kada su i mnogi domaći gosti uz brojne strane iskoristili produženi vikend te se zaputili put hrvatske obale.

 Broj turista koji svoj godišnji odmor provode na Jadranu iz dana u dan samo će rasti, a shodno tome raste i potražnja za smještajem kojeg iznajmljivači naveliko nude.

Uoči nove sezone, Net.hr je provjerio kako će se kretati cijene ovog ljeta što se tiče privatnih iznajmljivača.

Posljednjih godina postalo je jako praktično tražiti smještaj preko grupa na Facebooku, gdje neke od njih broje preko 100 tisuća članova.

Te grupe zadnjih su dana jako aktivne, jer svi – ili nešto traže, ili nešto nude.

Planirate li na godišnji odmor u junu, za 40 eura po danu nudi se smještaj u Crikvenici u apartmanu udaljenom dvije minute od plaže, a ista cijena najma je i u Novom Vinodolskom te u Puntu na otoku Krku. Riječ je o manjim apartmanima, koji mogu primiti do tri osobe.

Cijene na nekim područjima idu i niže, pa se tako za 30-ak eura nudi smještaj u Rtini kod Zadra, u Gornjem Karinu te u Privlaci, dok ćete za pet eura više moći uživati u mjestu Barić Draga. U Vodicama se u junu nude apartmani koji mogu primiti pet osoba po cijeni od 50 eura, dok ćete u Trogiru za najam dvosobnog apartmana trebati izdvojiti 65 eura.

Srednja Dalmacija mnogima je i dalje omiljena destinacija, pa nije niti čudno da puno ljudi traži smještaj upravo na tom području. A i cijene su prihvatljive, pa se primjerice u Ražancu kraj Zadra u špici sezone nude apartmani za 45 eura po danu.

No, prilikom odabira smještaja imajte na umu da su iznajmljivači prave mudrice. Proučite li ponudu na malo bolje, primijetit ćete da cijena istih apartmana varira od posta od posta, pa smo tako naišli na identični oglas u slučaju jednog apartmana u Biogradu na moru, s razlikom u cijeni od 10 eura – a za isti vremenski period. /Izvor: radiosarajevo.ba/

Ostavite komentar