Naslovnica Zanimljivosti Starac je bio na rubu smrti, a onda su mu doveli njegovog...

Starac je bio na rubu smrti, a onda su mu doveli njegovog jednookog psa u bolnicu…(VIDEO)

351
0

Starac je bio na rubu smrti, a onda su mu doveli njegovog jednookog psa u bolnicu…(VIDEO)

Doktori su izgubili svaku nadu da će James Wathen (73) preživjeti, te su mu dozvolili da posljednji put vidi svog ljubimca, iako je po pravilu zabranjeno da se u bolnici uvode psi.

Međutim, ono što nisu očekivali jeste da će ovaj starac živnuti nakon posjete svog najboljeg prijatelja, koji je takođe bio bolestan posljednjih dana. On, kao i svoj vlasnik, prestao je jesti od tuge za svojim prijateljem.

“Prestao je jesti prije nedjelju dana, što je bilo jako čudno. Nije znao gdje je James, niti je James znao gdje je on i vjerovali ili ne, prestali su jesti u isto vrijeme”, rekla je Mary-Ann Smyth iz zedruge za pomoć životinjama. U subotu je u bolnicu dovela psa koji, osim oka, nema ni donje zube.

“Bio je jako tužan. Zamotali smo ga u dječju dekicu, a on se cijeli tresao. Ali, čim smo došli 20-ak koraka od Jamesove sobe, Bubba je podigao glavicu. Oči su mu zasijale i odjednom je to bio drugi pas”, ispričala je Mary-Ann i dodala da se slična promjena vidjela i na Jamesu tijekom 30-minutnog druženja s Bubbom. “Na početku nisu mislili da će James preživjeti”, rekla je.

Nakon njihovog druženja, oboje su žinuli, i ubrzo se vidjelo veliko poboljšanje na Jamesu. Počeo je razgovarati, sjediti, jesti, a bolje i izgleda. I pas je takođe ponovno počeo jesti.

“Uopšte ne izgleda kao isti čovjek. Iskreno, nisam očekivala da će se ovako dobro oporavljati”, izjavila je glavna sestra Kimberly Probus. Dodala je da James još nije spreman izaći iz bolnice ali mu smrt više ne prijeti.

Bolnica Baptist Health Corbin najavila je da će od sljedeće nedjelje dozvoliti ulazak kućnih ljubimaca u bolnicu. /Izvor: magazin.ba/

Prethodni članakNe, moja svekrva nije kao druge – mislim da nikada niste čuli za ovako nešto!
Sljedeći članakPucnjava u Bužimu- ranjen muškarac