Naslovnica Svijet Otac dječaka, koji je umro u autu, kad je shvatio šta je...

Otac dječaka, koji je umro u autu, kad je shvatio šta je uradio rekao je samo tri riječi…

1232
0

Otac dječaka, koji je umro u autu, kad je shvatio šta je uradio rekao je samo tri riječi…

Knin grca u suzama. Nema stanovnika koji nije pustio suzu za petogodišnjim dječakom, koji je tragično izgubio život tako što je po velikoj vrućini satima bio zaključan u automobilu 34-godišnjeg oca, osumnjičenog da je skrivio smrt vlastitog deteta.

Sahrana malog kninskog anđela zakazan je za petak na Gradskom groblju u Kninu, u kojem je zbog nezapamćene tragedije proglašen Dan žalosti. Zastave su spuštene na pola koplja, otkazane sve najavljene manifestacije, a u crno je zavijen i dečji vrtić u kojem mališani tuguju za svojim tragično stradalim prijateljem, prenosi Blic.

Državno tužilaštvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika nije predložilo određivanje istražnog zatvora, procenivši da za to nema zakonskih uslova. O daljem postupanju DORH biće odlučeno nakon što državnom tužilaštvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije djeteta.

Tragedijom shrvani Kninjani s kojima su komunicirali novinari Jutarnjeg lista, želeći da ostanu anonimni, mahom potvrđuju što se priča među stanovništvom. Informaciju, koju je objavio HTV, a preneli pojedini mediji, kako se otac nesretnog dječaka nakon preboljelog Covida-19 u svojoj okolini žalio na nesanicu, gubitak koncentracije i pamćenja. Policija i sud će, dakako, utvrditi činjenično stanje.

“Kakvi smo mi to ljudi da odmah osuđujemo – pita se jedna kninska zdravstvena službenica.

Poznaje, kaže, tu porodicu. Tata Slavonac na poslu u kasarni, mama zaposlena u jednoj trgovini cipela i njihov obožavani sin.

“Čovjek očito ima zdravstvenih problema. Kažu da je prije korone bio najnormalniji, ali da je nakon te bolesti imao rupe u pamćenju. I da je, kad je istrčao iz kasarne i otišao do automobila, vidjevši sina počeo da viče: “Ubio sam dijete” i pao u nesvijest – govori žena iz Knina.

Šok i u kninskoj kasarni. Muk. Rijetki su spremni da govore. Za oca nesrećnog mališana reći će da je duša od čovjeka, karakteran, fenomenalan otac.

“Ne znam kako će ovo preživjeti… Tog je dana normalno došao na posao, cijelo jutro proveo u kanalu. Radio, jadan čovjek, normalno toga dana. Odgovoran službenik, ma samo takav. Zezali smo se tog dana koliko ima posla, pričali o koroni – riječi su jednog od kolega osumnjičenog iz kninske kasarne.

“Ne treba toj porodici nikakva osuda, dovoljno su osuđeni samom tragedijom. Kako će se izdići iznad svega, nažalost, teško je reći. Kako prevladati bol zbog gubitka djeteta? Sutra ja mogu biti taj čovjek. Može se to, nedajbože, dogoditi mom djetetu. Samo da Bog roditeljima da snage da prevaziđu ovu situaciju. Pomoliću se za njih – kaže kninska sagovornica hrvatskog lista. (krtice.net)

Prethodni članakMelisa mrtvu majku ukopala u dvorištu: Komšinica vidjela sve, a onda se desio šokantan obrt…
Sljedeći članakJanu tajno snimao momak u teretani dok je vježbala: Mislila je da ga se riješila, a onda se desio užas