Naslovnica Zanimljivosti Ispovijest / Jelena Đoković progovorila o problemima u braku sa Novakom

Ispovijest / Jelena Đoković progovorila o problemima u braku sa Novakom

622
0

Ispovijest / Jelena Đoković progovorila o problemima u braku sa Novakom

Jelena Đoković (34), supruga jednog od najboljih tenisera svijeta Novaka Đokovića (34) progovorila je o drugoj strani medalje –  problemima sa kojima se suočavala u braku i načinima na koje pokušava da dovede svoj život u ravnotežu.

“Svaka prepreka sa kojom se suočimo nas ojača. Mi smo strastveni, zbog čega dolazi do razmimoilaženja. Trenutno sam posvećena majčinstvu i usporena, dok on ne želi da bude aktivan. Želi putovati, raditi svašta, a ja ga onda upozorim da imamo dvoje djece i da im se moramo prilagoditi”, rekla je Jelena za srbijanski Story i dodala:

O Novaku sam naučila da je sjajan u vođenju računa o sebi. Nekada sam mislila da je to sebično, a sada shvaćam da nije, da to svi trebamo raditi. Još učim kako voditi računa o sebi. Tek kada se pobrinemo za sebe, imamo što ponuditi drugima”, rekla je Jelena, koja je poslije fakulteta u Italiji završila master i doktorat iz menadžmenta u Monaku.

Foto: EPA-EFE/Radiosarajevo.ba : Jelena Đoković
Zbog svega, kazala je kako je osjećala da se mora nadmetati s Novakom.

“Mislila sam da ne dobivam dovoljno priznanja koje zaslužujem, da se moj rad ne vidi jer se sve odvija u pozadini. Sve što sam radila bilo je nevidljivo. Žene nemaju prostora da progovore, da se pokažu i postoji stereotip o ženama sportaša, kako trebaju izgledati i  ponašati. Nekada me boljelo što sam prepoznata samo kao njegova žena, sad to nosim s ponosom”, priznala je Jelena.

Također je rekla kako je neko vrijeme bila fokusirana samo na Novaka i njegove potrebe pa je sve rezultiralo frustracijom jer njene potrebe nikad nisu dolazile na red.

“Bila sam anksiozna, to me uništilo. Mislila sam da sam superžena, da mogu odgovoriti na sve potrebe svog muža i djece, a onda sam se morala suočiti sa strahovima. Bila sam fokusirana na Noleta i njegove potrebe. Onda je uslijedio period frustracije, kada shvatite da vaše potrebe nisu ispunjene. Nisam mogla usmjeriti frustracije na njega jer nije on kriv za to, kriva sam ja i to je bio moj izbor, da mu se posvetim. Onda je došao Stefan koji me potpuno prodrmao i zahvaljujući njemu shvatila sam da moram povesti računa o sebi, jer da bih bila dobra mama, moram i sama biti dobro”, kazala je Jelena. /Izvor: radiosarajevo.ba/

Prethodni članakMladoženja nasmijao sve na vjenčanju kada je trebao da izgovori “da” (VIDEO)
Sljedeći članakTRI INSPEKTORA PALA ZBOG VELJE NEVOLJE: Stolić, Ljajić i Vasiljevski dojavljivali kavačkom klanu službene tajne?!