Mali Mensur (15) poginuo sa JAGNJETOM u rukama: Sjenica zavijena u crno zbog dečaka kojeg je ubio GROM…

Jeziva tišina juče je ispratila na večni počinak Mensura B. (15), dečaka koji je u nedelju poginuo kada ga je grom udario dok je čuvao ovce u selu Žitniće kod Sjenice. Nastradali dečak, inače maturant Osnovne škole „Dževad Ljaljić” iz Duge Poljane, juče je sahranjen na seoskom groblju, gde su se od njega poslednji put oprostili rođaci, komšije i drugari iz škole. Užas koji je zadesio ovu porodicu teško je dočarati.

Smrt mališana koji, kako svedoče komšije i rođaci, nije bežao ni od kakvog zaduženja u svom domaćinstvu, i dalje ostavlja bez teksta njegove najbliže. A kako i da ne ostavi, kada je Mensur za samo nekoliko dana trebalo da završi osmi razred.

‒ Učio je i pomagao roditeljima. Dete kakvo svaki otac i majka samo mogu da požele. Divan, druželjubiv dečak. Primer svima. Život je bio pred njim, ali eto, nažalost, nije mu se dalo – pokušao je u nekoliko reči da opiše dečaka jedan od komšija. A šta se tačno desilo u nedelju, kada ništa nije ni nagoveštavalo da bi do tragedije moglo da dođe? Na nebu iznad Pešterske visoravni nije bilo oblaka kada je Mensur krenuo ka kući sa stadom ovaca koje je čuvao.

‒ Vreme se promenilo. Počelo je da seva i da udara sa svih strana. I udario je taj grom. Tako je moj Mensur poginuo – u suzama priča dečakov deda Sabit.

REKAO JE DA ĆE STIĆI KUĆI PRE RUČKA

Kako je obećao roditeljima da će se vratiti pre ručka, nastala je panika kada ga nije bilo.

‒ Roditelji su pokušali da ga dobiju telefonom, ali nije bio dostupan. Krenuli su da ga traže. I onda su našli njegovo telo kako leži u travi. Bio je još živ – svedoči jedan od rođaka ožalošćene porodice. Prema nezvaničnim informacijama, pored Mensura je pronađeno i mrtvo jagnje, ali i kišobran. Dečakovi rođaci jasno objašnjavaju zbog čega ih to ne čudi.

‒ To je bilo njegovo omiljeno jagnje. Štitio ga je od kiše i nosio ga je u rukama. Nije dozvolio da pokisne – tvrde Mensurovi rođaci. Dečaka su roditelji odmah prebacili do bolnice. Dok su stigli do Sjenice, udaljene oko 25 kilometara od sela, Mensur je izdahnuo.

‒ Lekari su se trudili da ga povrate, da mu nekako pomognu. Nisu mogli. Dečak je već bio mrtav kada su stigli do bolnice – objašnjava dečakov rođak. (objektiv.rs)

Ostavite komentar