Našla mamu s 57 i otkrila da je svaki dan s njom išla u školu

Freda je ostala trudna s hrvatskim emigrantom s 19 godina. Ostavio ju je i oženio drugu. Freda nije ni znala da je trudna dok nije rodila. Dala je kćer na posvajanje.

Gledajući nasmiješena lica školaraca u autobusu u kojem je od 1945. do 1982. godine radila kao kondukterka, Freda Pickering (83) često se pitala gdje je njezina kćer koju je dala na posvajanje, piše Daily Mail. Odgovor je bio samo nekoliko sjedala dalje.

Njezina kćer Carole putovala je tim autobusom u školu svaki dan, ali to ni jedna od njih nije znala. Kad je bila zločesta, čak bi i dobila iza uha od kondukterke koja nije dozvoljavala nepodopštine u autobusu.

Carole Davies (64) pronašla je majku 57 godina nakon rođenja. Poslala joj je pismo:

‘Skuhaj si čaj i sjedni… Vjerujem da si ti moja mama’
– Prije nego što počneš čitati predlažem da si skuhaš šalicu čaja i sjedneš u udobnu fotelju. Ne, ovo nisu loše vijesti, ali mogle bi te iznenaditi… Vjerujem da si ti moja majka – napisala je.

Carole je rekla majci kako je ne krivi zbog svega što se desilo.

– Uvijek sam razumjela da je to morala biti teška odluka – rekla je.

Izrazila je želju da joj se javi, ali napomenula da poštuje njezinu odluku ako se ne želi naći. Freda je nazvala kćer čim je pročitala pismo.

– Bilo mi je tako neobično čuti njezin glas. Nikada prije je nisam čula – rekla je Freda.

Hrvatski emigrant ostavio ju je zbog druge žene
Nakon što su se našle Carole je čula cijelu priču. Njezina majka ostala je trudna s hrvatskim emigrantom koji se kasnije oženio za drugu. Naivna Freda nije ni znala da je trudna kada je rodila u obiteljskoj kući u Collinghamu u prosincu 1948. godine. Ušla je plačući mami u sobu i rekla ‘Mama, mislim da sam rodila bebu’.

– Zabolio me trbuh. Mislila sam da se bebe izrežu iz trbuha, a odjednom mi je beba ispala – ispričala je. Iako ju je željela zadržati, napravila je ono što se očekivalo od neudate tinejdžerice – dala ju je na posvajanje.

Ne sjećaju se da su pričale, ali sretne su jer su si bile blizu
Iako su se Freda i Carole svakodnevno viđale u autobusu nisu znale jedna za drugu. Danas se ne sjećaju nikakvih konverzacija, ali sretne su što znaju da su se kretale u istom svijetu. Freda se udala za Rona Pickeringa vozača autobusa koji je vozio Carole svaki dan.

– Ron i ja nismo mogli imati djece i to je jedino zbog čega žalim, što nismo imali obitelj – rekla je. Umro je nakon 49 godina braka i udovica je ostala sama na svijetu. Carole se udavala dva puta, ima dvoje djece i troje unučadi. Sada se čuju svakodnevno i imaju odnos kao što majka i kći trebaju imati.(magazin.ba)

Ostavite komentar