Naslovnica Zanimljivosti KAKO OVO PRIJE NISMO ZNALI? EVO ŠTA LIJEČI ŽULJEVE: Svi to imate...

KAKO OVO PRIJE NISMO ZNALI? EVO ŠTA LIJEČI ŽULJEVE: Svi to imate u kući, sad ćete bez stida obuvati papuče!

259
0

KAKO OVO PRIJE NISMO ZNALI? EVO ŠTA LIJEČI ŽULJEVE: Svi to imate u kući, sad ćete bez stida obuvati papuče!

Nikada vam ne bi palo na pamet da je toliko korisna.

Većina domaćica kada bari krompir, baci vodu u kojoj se povrće kuhalo, i ne znajući da tako pravi veliku grešku. Ono što gotovo niko ne zna jeste da je ova tečnost izuzetno ljekovita.

Zapravo, čak 70 odsto kalijuma, veoma važnog i hranljivog sastojka, koji se nalazi u krompiru, ostaje u ovoj vodi. Ovaj povrtni bujon je takođe bogati i vitaminima A i C kao nijedna druga tešnost, a sadrži i obilje minerala.

Za šta je sve dobra voda od krompira?

Tečnost u kojoj se bariolo ovo povrće može da pomogne kod ublažavanja otoka i poboljšati rad srca. Nutricionisti preporučuju da tri puta nedeljno popijete čašu ovog toplog napitka. Naglašavaju i da je najbolje da se krompir prvo dobro i temeljno opere, a potpm skuha u ljusci i to bez soli.

Ova tečnost je efikasna i kod mentalnog i kod fizičkog umora, a posebno je preporučuju na prelazu sezona, kada egeneralno svi osjećamo umorno i iscrpljeno.

Međutim, nisu nitzricionisti jedini koji Ali nutricionisti nisu jedini koji preporučuju upotrebu čorbe od krompira. Dermatolozi takođe preporučuju upotrebu ručnih kupki iz ove čorbe. U roku od nedelju dana od korišćenja ovih kupki, koža ruku dobija prijatnu prirodnu boju, postaje mekana i baršunasta, žuljevi i male rane nestaju. (novi.ba)

Prethodni članakVAŠA BAŠTA ĆE VAM DATI BOGAT UROD: Ako želite da vam krastavci ne budu gorki, morate ih ovako uzgajati!
Sljedeći članakSVAKO JUTRO ISPEREM USTA OVOM DOMAĆOM SMJESOM: Niko mi ne vjeruje da ne radim izbjeljivanje kod zubara, A TRIK TAKO JEDNOSTAVAN (RECEPT)