Muriz Memić: Hasanu Dupovcu nikad neću halaliti, Alisino je samo da kaže imena ubica

Ja im mogu poručiti, neka idu po redu, svi znaju koji su radili, ja sam ima ranije rekao da spavaju u tenama i budu spremni na hapšenje, poručio je Muriz Memić

Na Facebook stranici „Pravda za Dženana Memića“ večeras su se uživo obratili Arijana i Muriz Memić, sestra i otac nastradalog Dženana Memića.

Muriz Memić je, između ostalog, kazao da je on davno mogao reći imena ubica, ali nije imao kome.

Rade na policajcima

– Ali, sada rade na policajcima, panika je u MUP-u. Ja im mogu poručiti, neka idu po redu, svi znaju koji su radili, ja sam im ranije rekao da spavaju u tenama i budu spremni na hapšenje – rekao je Muriz.

On je spomenuo i centralnu jedinicu koja je već jednom bila na vještačenju.

– Tadašnji izvještaj je pokazao da je namjerno obrisan snimak, vidjet ćemo na kraju šta će biti, rekao je Muriz i nastavio:

– Jedan od istražitelja je još 2016. godine rekao da je trebao biti uhapšen Hasan Dupovac. Je li u ćeliji razmišlja kako je on mogao pasti. Ja mu nikada halaliti neću, što mi je tada rekao da ću više naplatiti za Dženana. Dženan nije bio na prodaju! Doći će sve na svoje, i ko je zataškao, koji policajci su brisali poruke s Dženanovog mobitela, jer bi se utvrdilo s kim je Alisa trebala da se sastane.

Ponovo je spomenuo bivšu glavnu tužiteljicu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Dalidu Burzić.

Pojavio se snimak

– Nedavno se pojavio snimak kako Dalida govori da je ubistvo. E, kako je bez i jednog novog dokaza podigla optužnicu za nesreću. O Alisi ne treba puno govoriti, tužila me za klevetu, ali pet godina šuti… Njeno je samo da kaže imena ubica… Nikada nećemo odustati i Tužilaštvo će ovo izvesti do kraja – zaključio je Muriz Memić. Izvor:  Avaz.ba

Ostavite komentar